Yeni nesil II. KOP Eylem Planı ile Bölgesel Kalkınma sürecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni nesil II. KOP Eylem Planı ile Bölgesel Kalkınma sürecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını oluşturan; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinin 2021 2023 yılları arasını kapsayacak ‘Yeni Nesil II. KOP Eylem Planı’ Niğde’de tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek pandemi nedeniyle toplantılara izin verilmediğini hatırlatarak “Gerek AHİLER Kalkınma Ajansı, gerek KOP İdaresi  Başkanlığının çağrıları ile ve diğer proje çağrılarına kentin ihtiyaç ve önceliklerine uygun, kaliteli ve birbirini tamamlayan projelerin üretilerek başvurulması, ayrıca kente yatırımcı davet edilmesi, gelen yatırımcıların doğru ve hızlı bilgilendirilmesi amaçlarına da hizmet etmek üzere tasarladığımız NİPRO ofisimiz bu anlamda güzel işlere imza attı. 2021 yılı projeleri de hesaba katıldığında ilimize KOP İdaresinden toplam 222 proje için yaklaşık 170 milyon TL destek verildi. Bunların büyük bir kısmı KÖSİP Projelerine destek şeklinde gerçekleşti. Tarım kenti olarak da bilinen ilimizin alt yapı ve sulama yatırımlarının desteklenmesini çok önemsiyoruz ve verdiğiniz desteğe teşekkür ediyoruz. Niğde’nin markalaşma yolunda tanıtılması, turizm gelirlerinin artırılması öncelikli konularımız arasında olup KOP İdaresinden de önümüzdeki dönemde bu alanda gerekli desteği göreceğimize inancımız tamdır” dedi.

“Güç Birliği İle Yola Devam Ediyoruz”

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, şehirlere yapılan yatırımın öneminden söz ettiği konuşmasında “KOP Bölgesindeki şehirlerimiz bu anlamda sahip oldukları potansiyel ile ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının büyük bir parçası olabilecek niteliğe sahiptir. KOP İdaresi Başkanlığı olarak Türkiye’nin güçlü bölgelere ihtiyacı olduğu teziyle bölgemizdeki üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle birlikte güç birliği yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son 20 yılda ülkemizin yakaladığı büyüme ve gelişme sadece ülke içinde değil dünya çapında da dikkat çekmektedir. Makroekonomide sağlanan başarının sürdürülebilmesi, her bölgeyi ve her kesimi içine alan yapısal ve mikro dönüşümün sağlanabilmesine bağlıdır. Bu bakımdan, bölgemizdeki her bir ilin kendi şart ve imkânlarına duyarlı, bölgesel düzeyde yapısal dönüşüm hedeflerine odaklı ve çok yönlü bir yerel gelişme politikası uygulanmaktadır. 2021-2023 yıllarını kapsayan ve Bölge Kalkınma Programı olarak adlandırılan yeni nesil eylem planını başta kalkınma ajansları olmak üzere bölgemizdeki diğer paydaşlar ile iş birliği içerisinde hazırladık. Bölge Kalkınma Programı, önceki Eylem Planlarından farklı olarak KOP İdaremizin sorumlu olduğu bölgeyi bir bütün olarak ele alan ve bölgenin kendine özgü potansiyel ve ihtiyaçlarından hareketle, belirlenmiş olan sonuç odaklı sektörel programları içermektedir”  ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKMÜB’de Güneş yeniden adayÖnceki Haber

AKMÜB’de Güneş yeniden aday

Gazeteciler “Gazetecilik Meslek Yasası” istiyorSonraki Haber

Gazeteciler “Gazetecilik Meslek Yasası”...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar