Yeni Otoban Trafiği Rahatlattı Ama Tesisler Zararda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray E90 karayolu üzerinde bulunan dinlenme tesisleri, Ankara-Niğde otobanı nedeniyle bayram yoğunluğunu yaşayamadı. Dinlenme tesisi yetkilileri, mağdur olduklarını ifade ederek, birçok işletmenin kapandığını ve ayakta kalanların da kapatmamak için mücadele verdiğini söyledi.

 Türkiye'nin geçiş noktalarından birisi olan, Akdeniz ile Doğu Güneydoğu ve Anadolu'yu birbirine bağlayan Aksaray E90 karayolu, birçok güzergah için bağlantı noktası görevini de üstleniyordu. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte dönüş güzergahları içerisinde Aksaray'ın içinden geçen E90 karayolunu sürücüler artık tercih etmiyor.

Otobanın Açılması, E90 Esnafını Zarara Uğrattı

2020 yılında Niğde-Ankara otoban yolunun açılması ve Aksaray-Nevşehir yolu üzeri Alayhan köyünün yakınından geçen otobanı tercih eden sürücüler, Aksaray'ın merkezinde kalan E90 Karayolu güzergahını tercih etmezken, otoban yolu ücretlerini pahalı bulan özellikle uzun yol yük araçları ve sürücüler, Aksaray'ın içerisinde kalan E90 karayolunu otoban fiyatlarının yüksekliğinden dolayı tercih ettiklerini belirtiyor. 4 yıldır hizmet veren Ankara-Niğde otobanının özellikle bayram yoğunluğunda tercih edilmesi, Aksaray'daki birçok işletme ve yol üzerindeki dinlenme tesislerini zarara uğratıyor.

"Birçok Tesis Kapandı Çoğu da Kapanmak Üzere"

Birçok yetkili, "Günde ortalama 35-40 bin aracın kullandığı bu yoldan artık 6000 araç zor geçiyor. Ankara-Niğde otobanının hizmete girmesi ile birlikte 4 yıldır Aksaray E90 karayolu üzerinde bulunan birçok tesis lokanta ve işletmeler zor günler geçiriyor. Allah'tan otoban fiyatları yüksek de uzun yol araçları ve tır sürücüleri az da olsa eski yol olan E90 karayolunu kullanıyor. Aksaray E90 karayolu üzerindeki tesislerde 5 bine yakın insan çalışmakta. Bizim en yoğun iş yaptığımız dönemler bayram tatillerindeki gidiş ve dönüşlerdi. İşte maalesef artık eski trafik yoğunluğumuz yok. Yol boyu üzerinde birçok tesisimiz kapandı, çoğu da kapanmak üzere" açıklamasında bulundu.

Öte yandan tatil dönüşünde E90 karayolunu tercih eden sürücülerin güvenli yolculuk gerçekleştirmesi için Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrol ve denetleme noktalarında sürücülere simülasyon izleterek, bilgilendirmelerde bulundu. Haber: Dilek Eyüpoğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu'ndan Yoğun Bayram MesaisiÖnceki Haber

Vali Kumbuzoğlu'ndan Yoğun Bayram Mesais...

Başkan Yıldız'ın Kardeşi Büşra Yıldız, Dünya Evine Girdi Sonraki Haber

Başkan Yıldız'ın Kardeşi Büşra Yıldız, D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar