Yerel Seçimde İttifak Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Seçimde İttifak Yok
Yerel seçimlerde “tamamen kendi adaylarını çıkarma” yönünde hazırlıklarını yapan MHP Genel Merkezi, önümüzdeki günlerde yerel seçimlere girecek adayları belirme çalışmalarına başlayacak.

 MHP’de, genel seçimlerin tamamlanmasının ardından, yerel seçimler için hazırlıklara başlandı. Parti yönetimi, adayların belirlenmesinde ise ilk olarak teşkilatlarda ‘temayül yoklaması’ yapıyor. Adaylarla ve halkın fikirleri ile ilgili kamuoyu yoklamaları da yaptırmaya başlayan MHP Genel Merkezi, teşkilatların uzlaştığı adaylara yüzünü dönecek. Yapılacak kapsamlı bir güvenlik soruşturmasından geçebilecek olan partililer, MHP’nin adayı olarak yerel seçimde yarışabilecek.

MHP Şartlara Göre Hareket Edecek

MHP hazırlıklarını sürdürürken, kulislerde dillendirilen “AKP ile yerelde ittifak olacak mı” yönündeki söylemlere karşı da tavrını oluşturdu. MHP yönetimi, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi AK Parti ile “kağıt üzerinde bir ittifaka girmeme” yönünde strateji belirledi. Partide tamamen kendi adaylarını gösterme yönünde hazırlıklar yapılıyor. AK Parti ile ancak bir şart altında birlikte hareket edileceği konuşuluyor. CHP’nin İYİ Parti ve gizli olarak HDP ile İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde birlikte hareket etmesi noktasında, kâğıtların yeniden karılacağı ve hesapların yeniden yapılacağı dile getiriliyor. Böyle bir ortaklıkta en çok kaybedenin de CHP olacağı savunuluyor.

Adayların Karne Notuna Bakılacak

Edinilen bilgilere göre, MHP, 2019’un Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçim için henüz resmi bir çalışma başlatmamış olsa da Aksaray’daki teşkilat çalışmalar yürütüyor. Bir önceki yerel seçimden yaklaşık 1 buçuk yıl önce adaylarını belirleyen ve alana indiren MHP, bu seçimde de ilk olarak aday belirleme çalışmalarına yoğunlaştı.  MHP’de, aday belirlemede mevcut il ve ilçe belediye başkanlarının taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin genel merkeze ulaşan ve bir nevi ‘karne’ niteliğindeki raporlar etkili olacak. Parti yetkilileri, raporların büyük çoğunluğunda taahhütlerin yerine getirildiğinin görüldüğünü ifade ederek,  aday olması halinde mevcut belediye başkanı için avantaj olduğuna dikkat çekiyor. MHP, adaylarla ilgili teşkilat ve Genel Merkez yoklamasının yanı sıra kamuoyu yoklamaları da yaptıracak. Geride bıraktığımız Kurban Bayramı’nda yerel seçim çalışmalarını yürüten parti, önümüzdeki günlerde de seçim için ciddi çalışmalar yürüteceği öğrenildi. Haber: Ziya Koçak

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yolun Karşısına GeçemediÖnceki Haber

Yolun Karşısına Geçemedi

"1071 Sadece Askeri Bir Zafer Değil!"Sonraki Haber

"1071 Sadece Askeri Bir Zafer Değil!"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar