Yılın İlk Karı Düştü, Ekipler Teyakkuza Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın İlk Karı Düştü, Ekipler Teyakkuza Geçti
Aksaray'da yılın ilk kar yağışı yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan yağış, belli aralıklarla etkisini gösterirken, Aksaray Belediyesi ekipleri de olası olumsuzluklara karşı harekete geçti.

Sabah saatlerinde etkili olmayan başlayan kar yağışı, Aksaray merkeze de düştü. Yılın ilk karını gören vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında büyük mutluluk yaşadı. Öte yandan şehrin yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıkla geçinmesi dolayısıyla, çiftçiler de sıcak havalarda kuraklık yaşamamak adına, yağışa çok sevindi.

 

Şehrin Ana Caddeleri İvedilikle Temizlendi

Hasandağı ve Ortaköy ilçesinde kar yağışı, gece saatlerinde başlarken sıcaklık 1 dereceye kadar geriledi. Şehir merkezindeki kar yağışı da belli aralıklarla devam etti. Yaşanan yağış sonrasında Aksaray Belediyesi ekipleri de çalışma mesaisine erkenden başladı. Şehrin ana caddeleri başta olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlar ekipler tarafından temizlendi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, meteoroloji verilerine göre kar yağışı öncesinde gerekli tedbirlerin alındığını ve sabahın ilk saatlerinden itibaren herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin erken saatlerde işbaşı yaptığını ifade etti.

 

"Aldığımız Önlemler Vatandaşlarımızın Can ve Mal Güvenliği Sağlamak İçin Alınan Tedbirlerdir"

Başkan Dinçer, belediye ait depolarda yeterli miktarda tuz ve solüsyon stokunun bulunduğu aktararak "Aldığımız önlemler vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlamak için alınan tedbirlerdir. Kar yağışına karşın kar küreme, greyderlerimiz ve diğer iş makinalarımız kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekliyor" açıklamasını yaptı. Dinçer, Aksaray Belediyesine ait 444 55 68 çağrı merkezi hattı ile 0552 888 68 68 numaralı WhatsApp hattının istek, taleplere karşı 7/24 kesintisiz hizmet verdiğini de hatırlattı. Haber: Yakup Türk

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Arıbaş: “Ortak Paydamız Toplumsal Fayda Sağlamak”Önceki Haber

Rektör Arıbaş: “Ortak Paydamız Toplumsal...

Güzelyurt, Uluslararası Sille Sempozyumuna Katılım GösterdiSonraki Haber

Güzelyurt, Uluslararası Sille Sempozyumu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar