YKS Sınavına Girecek Öğrenciler Bu Yıl Da Tolerans İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite sınavına hazırlanan liseli ve mezun öğrenciler, koronavirüsle birlikte sorunlu olan eğitim ve sınav sisteminin iyice içinden çıkılmaz hale geldiğini, motivasyonlarının kırıldığını söyledi.

Üniversite sınavına hazırlanan liseli ve mezun öğrenciler, koronavirüsle birlikte sorunlu olan eğitim ve sınav sisteminin iyice içinden çıkılmaz hale geldiğini, motivasyonlarının kırıldığını söyledi. Öğrenciler, geçen yıl gösterilen toleransların bu yıl da gösterilmesini istiyor.

Aksaray’da öğrencilere “Hafta sonu gerçekleşecek olan üniversite sınavına hazır mısın?” sorusunu sorduk. Kimi öğrenci sınava hazır olduğunu söylerken kimisi de hazır olmadığını belirtti.

“Önümde 1 sene daha görüyorum”

Sınava hazır olmadığını söyleyen Hülya Keskin, “Kendimi sınava hazır hissetmiyorum. 3 aydır sınava hazırlanıyorum. Kursa gidebilmek için çalıştım ve para biriktirdim. Bu 3 ay içerisinde zaten korona oldum, 17 günlük tam kapanma gerçekleşti derken doğru düzgün kursa gidemedim. Önümde 1 sene daha görüyorum. Bir sene daha mezuna kalacağımı düşünüyorum” dedi.

 

“Bu yılda ayrıcalıklar istiyoruz”

Yaşanan sürecin zorlu ilerlediğini belirten İbrahim Yücel Tosun, “Bunu iki yönde değerlendirmek lazım. Hem hazırız hem hazır değiliz. Çünkü bu sene süreç bizim için çok zorlu ilerledi. Bir de geçen haftalarda LGS sınavı yapıldı. Onlarda pek iç açan görüntüler göremedik. Onlara hiç acımadılar onlara acımayanın bize acıyacağını sanmıyorum. O yüzden sınavın nasıl olacağını pek kestiremiyoruz. Devlet bu süreçte yaşanan zorlukları göz önünde bulundurdu mu onu da açıkçası tahmin edemiyoruz. Bu sene yaşanan pandemi geçen senede yaşanmıştı. Geçen sene sınavda bazı ayrıcalıklar verilmişti. Bu yıl bizim için yapılan ayrıcalıklar göremedik. Eski konular tekrar geldi süre tekrardan indirildi. Bu yıl bizim içinde ayrıcalıklar istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Oyuncak olduk”

Sınav süresince heveslerinin kırıldığını ifade eden Mehmet Atar, “Sınava hiç hazır değilim. Hazırım diyeninde yalan söylediğini düşünüyorum. Okullar kapanınca eksiklerimizi kapatmak için kursa yazıldık. İlk dönem iyi ilerledik netlerimizi yükselttik gözle görülür bir artış yaşadık. Fakat sonrasında kurs kapandı sonra tekrar açıldı tam kapanmalar geldi derken biz oyuncak olduk. İster istemez hevesimizde kırıldı. Kurs paramızı ödeyelim diye işe girdik, işten çıkarıldık. Kursa gelelim dedik kurs kapandı. İnşallah bu yaşananları görüp sınavda da bize tolerans gösterirler” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Gamzenur Eryılmaz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKSARAY İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİÖnceki Haber

AKSARAY İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLE...

5 AYRI HIRSIZLIK OLAYININ FAİLLERİ TUTUKLANDISonraki Haber

5 AYRI HIRSIZLIK OLAYININ FAİLLERİ TUTUK...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar