Yüz Körlüğü Sorunu Yaşayan Brad Pitt: Kimse Bana İnanmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüz Körlüğü Sorunu Yaşayan Brad Pitt: Kimse Bana İnanmıyor
Prosopagnozi veya yüz körlüğü olarak bilinen bilişsel bir bozukluğu olduğunu itiraf eden Brad Pitt, "Kimse bana inanmıyor. Yüz körlüğü olan başka insanlarla tanışmak istiyorum" diye konuştu.

 Brad Pitt, yıllar sonra ‘yüz körlüğü’ sorunu yaşadığı itirafında bulunarak, “Kimse bana inanmıyor” sözleriyle şaşırttı. 58 yaşındaki Oscar’lı aktör, ‘prosopagnozi’ adında bir bilişsel bozukluk sorunu olduğunu söyleyerek, insanların yüzlerini tanıyamadığını ve bunun da hayatının büyük bir kısmını etkilediğini belirtti.

Prosopagnozi veya yüz körlüğü, insanın kendi yüzü dahil olmak üzere çevresindeki insanların yüzlerini ayırt etmekte zorlandığı yüz algısıyla ilgili bir bilişsel bozukluğun adı. Bu sorunu yaşayan insanlar, aile üyelerini, eşlerini ya da arkadaşlarını bile tanıyamayabiliyor. Bu sorunu aşmak için alternatif bir yol olarak yürüyüşlerini, saç stillerini, seslerini ya da kıyafet stillerini hatırlayarak tanımaya çalışıyorlar.

GQ dergisine konuşan Pitt, bu rahatsızlığı olduğuna dair tanı almasa da kendisinde yüz körlüğü sorunu olduğunu düşündüğünü, insanların kendilerini tanımazlıktan geldiğini zannetmesinden dolayı üzüldüğünü itiraf etti. Ünlü oyuncu, “Hiç kimse bana inanmıyor. Yüz körlüğü olan başka insanlarla tanışmak istiyorum” dedi.

"Benden Nefret Ediyorlar"

Pitt, 2013 yılında Esquire dergisine verdiği bir röportajda da aynı sorunla mücadele ettiğini söylemiş ve “Pek çok kişi benden nefret ediyor, çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyor” diye konuşmuştu. 2017’de yapılan bir çalışma, ideal kilonun altında doğan yoksul aile çocuklarının yetişkinlik döneminde yüz körlüğü yaşayabildiğini gösterdi. Düşük kilonun beyin gelişimini, özellikle de beynin görsel bilgi ile ilgili bölgelerine etki ettiği bulundu.

"Her Zaman Yalnız Hissettim"

Ünlü aktör, GQ röportajında 2016’da Angelina Jolie ile ayrılmalarına dair de konuştu. Pitt, “Sanırım kalplerimiz kırıldı. Hayatımda her zaman çok yalnız hissettim, çocukken yalnız başıma büyürken, burada bile yalnızım ve gerçekten yakın zamana kadar arkadaşlarımı ve ailemi çok fazla kucaklamadım” dedi.

Ağır basan izolasyon duygusuna rağmen, 2016'da alkolü bırakma kararıyla kendine dostlar bulduğunu itiraf eden aktör, “Gerçekten özel ve seçici olan harika bir erkek grubum vardı, bu yüzden güvenliydi. Çünkü diğer insanların bağırsaklarını dökerken kaydedilmiş olan şeylerini görmüştüm ve bu benim için çok gaddarca” dedi.

Alkolün yanı sıra sigarayı da bıraktığını söyleyen Pitt, o dönemde sık sık gördüğü ve kendisini sıkıntıya sokan rüyasını da anlattı. Rüyasında bir yerden atıldığını ve bıçaklandığını gören Pitt, “Dehşet içinde uyanırdım. Neden bana zarar vermek istediklerini anlamıyordum. Bu bir ya da iki yıl önce ancak doğrudan rüyaya geri dönüp nedenini sormaya başladığımda durdu” diye konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IMF Başkanı Georgieva: Gelecek Yıl Küresel Resesyon OlabilirÖnceki Haber

IMF Başkanı Georgieva: Gelecek Yıl Küres...

DSÖ: Son 2 Haftada Küresel Covid-19 Vaka Artış Oranı Yüzde 30Sonraki Haber

DSÖ: Son 2 Haftada Küresel Covid-19 Vaka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar