Ziraat Odası Başkanı Koçak “Kuraklık Üreticimizi Düşündürüyor” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, son yıllarda şehrin en kurak kışının geçtiğini ifade ederek, "Kar ve yağmur yağması için bol bol dua ediyoruz. Böyle devam ederse Aksaray ve bölgemiz, 2023 yılında ciddi sıkıntıya girecek gibi görünüyor" dedi.

 Aksaray, son yılların en kurak kışını geçiriyor. Bu nedenle üretici, kuraklık konusunda ciddi endişeler taşıyor. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, bu sorunun devam etmesi halinde çiftçiye büyük masraf yüklenebileceğini söyledi.

Hiçbir Kış Bu Kadar Sıkıntılı Geçmemişti

Başkan Koçak, "Hiçbir kış bu kadar sıkıntılı geçmemişti. 2023 Ocak ayı içindeyiz karımız, yağmurumuz yok. Bu durum, üreticimizi kara kara düşündürüyor. İç Anadolu bölgesi ve Aksaray, su konusunda kıtlık çeken bir bölge. Tarım platformu olarak bizler her seferinde, bu bölgeyi rahatlatmak için dış havzalardan su getirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu bölge ülkemizin tahıl ambarı. Kuraklık böyle giderse, yıl içerisinde ciddi sıkıntılar olacağını, ürün kalitesi ve hasadın ciddi şekilde düşeceğini, çiftçiye ciddi şekilde masraf yükleneceğini öngörüyoruz" dedi.

Kar Ve Yağmur Yağması İçin Bol Bol Dua Ediyoruz

Aksaray ve bölgenin 2023'te kuraklık nedeniyle büyük sorunlar yaşayabileceğini belirten Koçak, "Üreticiler olarak önümüzdeki günlerde kar ve yağmur yağması için bol bol dua ediyoruz. Allahtan umut kesilmez. Kuraklık böyle devam ederse Aksaray ve bölgemiz 2023 yılında ciddi sıkıntıya girecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Tarım Platformu Olarak Çiftçimizin Emrindeyiz

Üç dönemdir Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Koçak, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Öncelikle çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Üç dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı görevimizi yapıyoruz. Üreticimiz, çiftçimiz Aksaray Ziraat Odasını nereden alıp nereye getirdiğimizi gayet iyi biliyorlar. Geçtiğimiz ay içinde Ziraat Odası delege seçimlerimizi yaptık. Odamıza kayıtlı delege ve üyelerimiz ile birlikte şubat ayı içinde belirlenen bir tarihte birlik ve beraberlik içinde bayram havasında seçimimizi yapacağız.  

Çiftçilerimizin, üreticilerimizin kendi evi olan Ziraat Odamız ve odamızın tüm imkanları çiftçilerimiz için seferber. Ne zaman bize ihtiyaç duyulursa anında üreticimizin ve çiftçimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Odamıza iki adet dron aldık zaman teknoloji zamanı. Çiftçilerimizin arazilerindeki zararlı böcekler başta olmak üzere her türlü haşerat, süne için bu dronları arazi ilaçlamaları için çiftçilerimizin traktörlerinin girmeyeceği yerlerde hizmete sunacağız.

2023 yılında aspiri üreticimizin hizmetine sunacağız. Üreticimizin, çiftçimizin sorunlarını dertlerini biliyoruz. Tarım Platformu olarak çiftçimizin emrindeyiz. 4 dönemde de çiftçimizin, üreticimizin gece gündüz yanında olmaya, sorunlarını her platformda dile getirmeye devam edeceğiz." Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Her Şey Bedava’ Tiyatrosu Aksaray’daÖnceki Haber

'Her Şey Bedava’ Tiyatrosu Aksaray’da

Tüfekle Fotoğraf Çekmek İsterken Kazara Annesini VurduSonraki Haber

Tüfekle Fotoğraf Çekmek İsterken Kazara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar