© Aksaray Portal 2021

Erken Tanıya Dikkat Çekti

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu meme kanseri ve serviks kanserinde erken tanı ve tedavi hakkında farkındalık oluşturması amacıyla konferans programı düzenledi.

Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda alanında uzman hekimler erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu konferansın açılışında yaptığı konuşmasında “’Kanser, yenilemez, baş edilemez, her zaman teslim olunması gereken bir şey de değildir. Kanser türlerinin uyarılarını erken keşfetmek, bulgularını araştırmak ve ileri tetkik için hastaların sevk edilmesi, erken tanı şansını arttırmaktadır ”dedi.

“Kanserler Önlenebilir”

Vali eşi Emine Aydoğdu “Kanserin %30-50’si önlenebilir durumda. Bu, kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınma ve erken teşhis ile mümkündür. Birçok kanserin iyileşme olasılığı, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmişse yüksektir. Bütün bilimsel veriler gösteriyor ki; tütün ürünlerinden kullanılmaması, meyve ve sebzeden zengin sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, fiziksel aktivitenin arttırılması, sağlıklı kiloda olunması, alkolden uzak durulması ile ölümler üçte bir oranında azaltılabilir” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER