© Aksaray Portal 2021

Fazla kilolardan kurtulmanın yolunu bitkilerde arıyorlar

Pandemi sürecinde evde kalan hanımlar aldıkları kiloları vermenin yolunu bitkilerde aradı. Aksaray’ın ilk kadın aktarı olan Sermin Dönertaş pandemi sürecinde kilo alan hanımlara önerilerde bulundu.

Müşterilerin bağışıklık sistemine uygun çayları tavsiye ettiklerini söyleyen Sermin Dönertaş “Biz öncelik olan müşterilerimizin bağışıklık sistemine uygun çayları öneriyoruz ve kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerektiğini söylüyoruz. Her çay insanda aynı etkiyi yaratmıyor. Bir de internet üzerinde satılan ne olduğu belli olmayan çaylar var. En sağlıklısı aktarlarda bulunan kimyasal yollardan geçmemiş saf temiz bitkiler. Kiraz sapı, mısır püskülü, zencefil, yeşil çay, biberiye gibi bitkiler en çok satışı yapılan bitkiler. Bu bitkilerin karışımları da oluyor karıştırıp kullanıyorlar birde çubuk tarçın satışımız çok fazla bu bitkileri diyetisyenlerde öneriyor. Detoks çayları da çok fazla tüketiliyor. Akşamları bu çayları içiyorlar gece yattığında metabolizmayı çalıştırıp yağ yakımına yardımcı oluyor. Ayriyeten ödem atmaya yardımcı çaylarımızda çok fazla ilgi görüyor. Bağırsakları çalıştıran acı çehre, kayısı, maydanoz, karahindiba ve meyan kökü gibi bitkiler ise ödem atma yardımcı oluyor” dedi.

Aktarlar Pandemiden Etkilenmeyen Sektör Oldu

Pandemiden etkilenmediklerini ifade eden Dönertaş “Pandemiye rağmen etkilenmedik. Aksine pandemi sürecinde daha fazla satış yaptık kışın özellikle insanlar şifayı kimyasal ürünlerle değil tamamen bitkisel ve doğal ürünlerde aradı ve buldu. Şimdi ise kapanma ve yasaklardan dolayı kilo alan hanımlar bizim işimizi açtı. Doğal bitkilerle zayıflamak isteyen hanımlar çok fazla durumda böyle olunca işlerimiz güzel” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Gamzenur Eryılmaz

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER