100 Bin 900 Öğrenci Karnelerini Aldı: Yaz Tatili Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
100 Bin 900 Öğrenci Karnelerini Aldı: Yaz Tatili Başladı
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının Sona Ermesiyle Son Kez Zil Çaldı Ve Aksaray Genelinde 100 Bin 900 Öğrenci Karne Almanın Sevincini Yaşadı

İlk ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 100 bin 900 öğrenci bugün karne heyecanını yaşayarak, uzun bir maraton sonrasında 3 aylık yaz tatiline girdi.

Yorucu bir eğitim döneminin ardından 100 bin 900 öğrenci, bugün dönem başarılarının tasdikleyen karnelerini alarak, 3 aylık yaz tatiline giriş yaptı. Binlerce öğrendi karne heyecanı yaşarken, anne ve babalar da çocuklarının dönem boyunca aldığı başarının neticesini görmek için heyecanlandı. 

 

Depremle Birlikte Yoğun Bir Süreçten Geçtik

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da Aksaray'da ve ülkemizde 19 milyon öğrencinin karne aldığını ifade ederek, "İlimizde de bugün 100 bin 900 öğrencimiz karne alacak. 6 Şubat depreminden sonra yaşadığımız bu sıkıntılarla birlikte yoğun bir süreçten geçtik. Öğretmenlerimize katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

YKS 17-18 Haziran'da

Karne heyecanının hemen ardından üniversiteye giriş sınavlarının başlayacağına da dikakt çeken Kartal, "3 bin 800 öğrencimiz, 17-18 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacak. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

4 Haziran'da yapılan LGS sınavına 6 bin 700 öğrencinin girdiğini, sınavların 26 Haziran'da açıklanacağını söyleyen Kartal, şimdiden tüm öğrencilere başarılar dileyerek, "Öğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih, ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak” açıklamasında bulundu. Haber : Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oğlunun Cansız Bedenini Çatı Katında BulduÖnceki Haber

Oğlunun Cansız Bedenini Çatı Katında Bul...

Dere Tepe AksaraySonraki Haber

Dere Tepe Aksaray

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar