Dere Tepe Aksaray

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dere Tepe Aksaray
Aksaray'da keşfedilecek, gezilecek, görülecek çok yer var.(5)

En güzel gün batımı ve en güzel manzara, dere tepe doğa ve tarihle iç içe Aksaray.  

Açık hava müzesi olarak büyük bir öneme sahip şehrimizi, sakinleri olarak ne kadar tanıyoruz? 

 Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı 11 bin yıllık yerleşim yeri Aksaray.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, dinler tarihinde Hıristiyanlık inancının doğuş kapısını aralayan,  her dinden insan için önemli bir yer tutan Aksaray, bugün sayısız tarihi eser ile birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Tarihi hafızayı canlı tutan eşsiz kültür mirası eserler Aksaray'ı, Türkiye'nin en önemli açık hava müzesi şehirlerinden birine dönüştürürken ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarıyor. 

Doğadan tarihe,  tarihten kültüre her defasında yeniden keşfedilen Aksaray'da görülecek ve gezilecek 34 yerin listesini yazı dizisi olarak sizler için hazırladık.  Listemiz fotoğraf ve detaylardan oluşmaktadır.

 

Yaprakhisar Köyü: Aksaray- Güzelyurt İlçesi'ne bağlıdır.  Ihlara Vadisinin çıkış noktasında Melendiz çayı kenarında peribacaları, kilise ve yaşam alanlarının olduğu yüzlerce mağaranın bulunduğu, yeşil bağ ve bahçelerle süslü,  Yaprakhisar kalesi ve tarihi Osmanlı köprüsü ile turizminde öne çıkan şirin bir köydür. Kapadokya bölgesinin en güzel ve efsanevi peri bacaları bu köyde bulunmaktadır.

 

Helvadere Göleti: Doğa ve tarihle iç içe Aksaray Merkeze bağlı Hasan Dağı'nın başlangıcı olan Helvadere kasabasındadır. Hasan Dağı’nın heybeti ile eşsiz bir manzaraya sahip olan göl, baraj gölü olup sulama amaçlı kullanılmaktadır. Baraj göllerinde yaşayan balık türleri ile olta avcılığına meraklıların balık avı yeridir. Etrafında birçok alabalık restoranı bulunmaktadır. Seyir manzarası,  mesire alanı, muhteşem gün batımı ve Hasan Dağı'ndan gelen doğal mineralli su kaynağı ile hafta sonu çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Haber: Dilek Eyüboğlu Fotoğraf kaynak:  Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100 Bin 900 Öğrenci Karnelerini Aldı: Yaz Tatili BaşladıÖnceki Haber

100 Bin 900 Öğrenci Karnelerini Aldı: Ya...

Belen Nesil Coşğun'un Erkek Arkadaşı TutuklandıSonraki Haber

Belen Nesil Coşğun'un Erkek Arkadaşı Tut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar