103 Yıldır Aynı Ruhla Türkiye O Vapurda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalarda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Gençlere seslendi “Bizim gençlerimiz, Türk gençleri asla unutmaz; vatan için anadan yardan geçenleri de unutmaz. Aziz şehitlerimizi unutmaz, kahraman gazilerimizi unutmaz, kendisini, kültürünü, medeniyetini asla unutmaz.”

 

Aksaray’da Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen kutlama etkinlikleri Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte 15-22 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerinin tanıtımları yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız; gençlik haftasını değerli gençlerimizle birlikte kutladıklarını ifade ederek, “19 Mayıs 1919 Türk Milleti’nin haksızlığa, zulme işgale karşı başlattığı topyekûn harekâtın milli mücadelenin ve milli direnişin bir kıvılcımıdır. Aziz milletimizin onur ve asaletiyle ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Türk halkı Anadolu özür ve Müslüman olarak yüz yıllardır yaşamışlardır. Haksız işgaller karşısında Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile bir milletin şerefli bir direnişini başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sporun ve gençliğin önemini şu sözlerle ifade etmiştir, ‘Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ demiştir” sözleriyle tamamladı.

“Bu Sorumluluğu Gençlere Verdi Çünkü”

Vali Hamza Aydoğdu ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün ağır ve kutsal sorumluluğu sizlerin omuzlarına yüklemesinin elbette sebepleri vardı. Çünkü gençler bilgedir; aldığı eğitim, terbiye, erdem, ahlak ve feraset ile ülkesinde ve dünyada olup bitenleri görür, analiz eder, tehlikeleri sezer ve tedbir alır. Çünkü gençler bir pergel gibidir; bir ayağı sabit kültüründe diğer ayağı ise dünya medeniyetlerindedir. Özü koruyup dünya ile entegre olmasını bilir. Çünkü gençler vefalıdır; arkalarından ‘hey on beşli, on beşli’ türküsü yaktıran akranlarını hiçbir şartta asla unutmaz. Liselerin mezun vermeyişinin sebebini bilir. Hatırasından hiçbir şekilde çıkarmaz. Çünkü gençler kahramandır; atını denize süren Fatih, Bağdat’ı fetheden Genç Osman, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen Mustafa Kemal’in işaret ettiği insanlardır. Hayalleri vardır gençlerimizin; ülkesinin imarı ve inşası için, dertleri vardır gençlerimizin insanların mutluluğu ve huzuru için. Onun için bizim gençlerimiz her zaman güçlüdür; kendilerine verilen emaneti korkmadan göğüslerini siper ederek korumalarını bilirler. Ve bizim gençlerimiz, Türk gençleri asla unutmaz; vatan için anadan yardan geçenleri de unutmaz. Aziz şehitlerimizi unutmaz, kahraman gazilerimizi unutmaz, kendisini, kültürünü, medeniyetini asla unutmaz. Bugün ve her zaman her yerde vatan için devletimiz için mücadele edenleri rahmetle, minnetle ve dua ile yâd ederim. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı tebrik ediyor, sağlık, huzur, barış ve sevgi ile ay yıldızlı al bayrağın altında nice yıllara diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program halk oyunları gösterisi, Dünya Şampiyonaları ve Avrupa Şampiyonalarında başarı gösteren sporcular branşlarında gösteri yaptı. Gösterinin ardından 2021-2022 spor sezonunda çeşitli branşlarda başarı gösteren sporculara ödülleri il protokolü tarafından verildi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2. Lig Umudu Gelecek Sezona KaldıÖnceki Haber

2. Lig Umudu Gelecek Sezona Kaldı

19 Mayıs’a Özel 29 Eserden Oluşan Bir Sergi AçıldıSonraki Haber

19 Mayıs’a Özel 29 Eserden Oluşan Bir Se...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar