12 Milyon Tl’ye Kadar Destek Veren KOP 2024 Mali Destek Çağrı Programı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12 Milyon Tl’ye Kadar Destek Veren KOP 2024 Mali Destek Çağrı Programı Başladı
KOP İdaresi Başkanlığı, 2024 yılında finansman desteği sağlayacağı projelerin belirlenmesi için ‘2024 Yılı KOP Mali Destek Çağrı Programı’nı başlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), KOP Kırsal  Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı (KOP KIRSAL), KOP Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi (KOP HAYVANCILIK) ve KOP Tarımsal Araştırmalar Projesi (KOP TARIMSAL ARAŞTIRMALAR) kapsamında 2024 Yılı Mali Destek Çağrı Programını başlattı.

KOP İdaresi Başkanlığı'nın başlattığı programda, ilk etapta sadece Tarım ve Hayvancılık projeleri kabul edilecek. Program kapsamında Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm kamu ve kurumları, başvuruda bulunabilecek.

 

En Düşük Limit 250 Bin TL, En Yüksek 12 Milyon TL

KOP Başkanı Murat Karakoyunlu, diğer sektörlere ilişkin çağrı programının ilerleyen dönemde başlatılacağını ifade ederken, Tarım ve Hayvancılık Mali Desteklerinin en düşük 250 bin TL, en yüksek 12 Milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı. Tarım ve hayvancılık projeleri için kayıtlar 26 Mayıs-20 Haziran 2023 tarihleri arasında alınacak olup, başvurular yalnızca http://proje.kop.gov.tr adresinden kabul edilecek.

 

“Yenilikçi, Katma Değerli ve İnsana Dokunan Projeler Arıyoruz”

Toplam 8 ili kapsayan KOP Bölgesinin, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok sektörle eş zamanlı olarak şekillendiğini belirten Başkan Karakoyunlu, 2020 yılında uygulanmaya başlanan ‘KOP Proje Havuzu’ sistemi sayesinde proje yürütücüsü kurumlardan daha yenilikçi, farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan, bölgenin ihtiyaçlarına dönük yatırım ve desteklemeleri kapsayan önemli proje teklifleri geldiğini söyledi. 

 

“Başvurular Sadece İnternet Üzerinden Yapılacak”

Kırsalda en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaşabilen, yöre halkının maksimum seviyede faydalanmasını sağlayacak, üretici ve hayvan refahının arttırılmasına yönelik projelerin ön plana çıkarılmasını amaçladıklarını belirten Karakoyunlu, “KOP TEYAP, KOP Kırsal, KOP Hayvancılık ve Tarımsal Araştırmalar programları için finansman desteği sağlanacak projelerin kabullerine başladık. Bölgeyi oluşturan illerde; çok sektörlü, birbiriyle entegre ve eşzamanlı kalkınmaya öncülük eden, yenilikçi ve ihtiyaçlara çözüm sunabilen, istihdamı ve rekabet gücünü artırıcı her türlü projeye finansman desteği sunmaya hazırız. Mali destek programlarında ortak hareket etme ve ortak proje üretme kültürünü her zamanki gibi ön plana çıkartıyoruz. Kurumlar arası iş birliğini teşvik ediyoruz. Başvurular sadece KOP Proje Havuzu Sistemi üzerinden yapılacak ve başvuru aşamasında herhangi bir resmi yazı, doküman talep edilmeyecek olup elden, posta ve kargo yoluyla yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek" dedi.

 

“KOP TEYAP’ta Üst Limit 2 Milyon 500 Bin TL”

KOP Bölgesindeki toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması, tarımsal ve hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin arttırılması ve tarımda teknolojik gelişmelerin teknik personel ve çiftçilere tanıtılarak girdi maliyetlerinin azaltılması için eğitim ve yayım faaliyetlerini amaçlayan KOP TEYAP kapsamında, ‘Bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik eğitim ve yayım’, ‘Tarımda sürdürülebilirlik sağlanmasına yönelik eğitim ve yayım’ öncelikli faaliyetler kapsamında bulunacak. Örgütlü yapıdaki projelerde eş finansman katkı payı yüzde 10’lara kadar çekilebilecek.

 

“KOP KIRSAL ile 12 Milyon TL’ye Kadar Destek”

Yapılan programlarla birlikte, KOP Bölgesinin rekabet gücünün gelişmesi, pazar payının yükselmesi, refahın artması amaçlanıyor. Bahçe Bitkileri, Örtü Altı Sebzecilik, Küçükbaş Hayvancılık, Serbest Sistem Kanatlı Hayvancılık, Arıcılık, Organik ve İyi Tarım, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Örgüt Yapısının Güçlendirilmesi, Ürün Dağıtım Kanalları ve İşleme Tesisleri ve Tarım Dışı Gelir Getirici Faaliyetler alanlarındaki projeler değerlendirme kapsamında olacak.

 

“Hayvancılık Projelerindeki Üst Limit 8 Milyon TL Olacak”

KOP Bölgesinde hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu yerlerde gerekli altyapı ve modernizasyonun sağlanarak, hayvansal ürünlerde verim ve kalitenin arttırılması ile katma değerin yükseltilmesi amaçlanırken, hayvan sağlığının korunması ve refahının sağlanması, yetiştiricilerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, üretim girdilerinin azaltılması ve hayvansal faaliyetler sonucu oluşan atıkların tarıma kazandırılması hedefleniyor.

Programla birlikte, et ve süt verimi, hayvan barınak ve beslenme, süt sağım ve soğuk zincir, yem üretim ve paketlenmesi, hayvan refahı ve hastalıkların önlenmesine yönelik proje başvuruları yapılabilecek. Eş finansman desteği örgütlü yapıya sahip projelerde yüzde 20’lere kadar düşebilecek.

 

“Tarımsal Araştırma Projelerine 3,5 Milyon TL’ye Kadar Destek”

KOP Bölgesinde tarımsal teknolojilerin araştırılarak, yeniliklerin bölge çiftçisine yaygınlaştırılması, tarımsal altyapının modernleştirilmesine yönelik uygulamaların hayata geçirilmesi, AR-GE çalışmaları ile tarımsal girdi maliyetlerinin azaltılması ve tarımsal altyapının iyileştirilmesi için; bölgeye özgü bitkisel ve hayvansal ürünlerin dayanıklılık ve adaptasyon bakımından geliştirilmesine yönelik projeler, kuraklık ve iklim değişikliğine karşı bitkisel ürünlerin adaptasyonuna yönelik projeler, bölgede üretilen ürünlerin pazarlanması ve markalaşmasına  yönelik değer zinciri analizi yapılmasına yönelik projeler, tarımsal inovasyonun geliştirilmesine yönelik projeler, tarımsal girdilerin azaltılmasına yönelik araştırmalar, tarımsal sürdürülebilirliğe ve çevreye olumsuz etki yapan sera gazı üretimini asgari düzeyde tutmaya katkı sağlayacak araştırmalar, Konya kapalı havzasında alternatif ürün araştırmaları ile obruk oluşumunun azaltılması ve engellenmesine yönelik projeler destek alacak.  Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaşlı: ABD Uşakları Değil, Anadolu Yiğitleri KazanacakÖnceki Haber

Kaşlı: ABD Uşakları Değil, Anadolu Yiğit...

Emniyet’ten Minik Taraftara Forma JestiSonraki Haber

Emniyet’ten Minik Taraftara Forma Jesti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar