134 ÖHO Kontak Kapattı Esnaf ABB Önüne Gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
134 ÖHO Kontak Kapattı Esnaf ABB Önüne Gitti
Sincan-Etimesgut bölgesi başta olmak üzere Ankara’da 12 hatta toplu taşıma hizmeti veren Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne(AHOK) bağlı 134 özel halk otobüsü(ÖHO) dün kontak kapatarak çalışmadı.

AHOK’un bağlı olduğu Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) önceki gün ABB’ye resmi dilekçe ile başvuru yaptı. ‘Mali yetersizlik sebebiyle hizmete devam edemedikleri’ni kaydeden özel halk otobüsü esnafları dün ABB Meclisi toplantısı öncesi belediye hizmet binası önünde toplandı. Esnaf adına açıklama yapan AHOK Başkanı Kurtuluş Kara, özetle şöyle devam etti: “ABB Başkanı Mansur Yavaş ve dört grup başkanvekilinin onayı ile günlük 800 TL gelir desteği verildi, otobüsler buna rağmen zarar ediyor. Sayın Mansur Yavaş’tan ve dört partinin grup başkanvekilinden bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüsleri kiralayınca, esnafın sorunu bitti. Ankara’da da aynısı uygulanabilir. Ankara halkını mağdur etmek bize yakışmaz. Biz zam istemiyoruz. Biz EGO’nun sübvanse edildiği gibi halk otobüslerinin de sübvanse edilmesini istiyoruz.”

Sözleşme Hükümleri Uygulanacak                              

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Kıymetli Ankaralılar, 12 hatta çalışmakta olan 134 adet ÖTA yapılan fiyat artışını yeterli bulmayıp bugün de çalışmama kararı almıştır. Sözleşme hükümlerinin gereğini derhal yerine getireceğiz. Vatandaşımız mağdur olmasın diye tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

11 Mart 2022

Ankara’da ilk kez özel halk otobüsleri ve dolmuşlar aynı anda kontak kapatmış, akşam saatlerinde UKOME’ye 6.5 TL zam teklifi sunulması kararı gelince araçlar tekrar sefere çıkmıştı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Bin 200 Litre Gümrük Kaçağı Akaryakıt Ele GeçirildiÖnceki Haber

8 Bin 200 Litre Gümrük Kaçağı Akaryakıt...

Büyükkılıç, “Aksaray’daki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyorum”Sonraki Haber

Büyükkılıç, “Aksaray’daki Gelişmeleri Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar