
Aksaray Merkezli Fetö/Pdy Operasyonu
Aksaray merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında astsubay ve daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin "öğretmen yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.
Aksaray merkezli operasyonda Kocaeli, Yozgat ve Adıyaman’da daha önce meslekten ihraç edilen 9 öğretmen ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 9 kişi ve örgütle bağlantısı olduğu değerlendirilen bir astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Sabah erken saatlerde şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Haber: Dilek Eyüboğlu
Yorum Yazın