23 Nisan’ın Coşkusunu Çocuklar Yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Sabahın erken saatlerinde Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na gelen öğrenciler ve veliler, protokolün de gelmesi ile birlikte coşkuyla yapılan kutlamalara katıldı.

TBMM’nin 102. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı münasebetiyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen kutlamalarda konuşan Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal “102 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'mızın ilk Meclisi olan, milli mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. Türk Milleti için bu kadar önemli bir gün olan 23 Nisan tarihi, Atatürk tarafından Türk çocuklarına armağan edilmiştir. Anlamlı bayram bir taraftan Türk Milleti’nin iradesinin tecelli ettiği anlamlı bir gün olurken, diğer taraftan da geleceğimizin teminatı, yarının liderleri çocuklarımız için de bir şenliktir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk milli bayramımız olması hasebiyle, dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olması münasebetiyle de bizleri onurlandırmaktadır. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır” dedi.

“Barış İçinde Yaşayın”

Hacı Ömer Kartal “Bizler geleceğin özgüvenli, sorgulayan, geleceğine yön veren, bilimsel gerçeklere inanan çocuklar yetiştirebilmek için çalışıyoruz. Özgürce yaşamanın tadını aldığımız bu güzel toprakların, her yöresinde farklı bir ezgi ile yükselen çocuk seslerimiz susmasın. Güzel ülkemizde dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin özgürce ve barış içerisinde yaşayın” açıklamasında bulundu. Yapılan konuşma ve şiirlerin ardından minik yürekler 23 Nisan için hazırlanan halk oyunları ve koreografilerini izleyenlere ve başarıyla sundu. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nı dolduran öğrenciler, protokol mensupları ve veliler genç yeteneklerin oyunlarını büyük bir beğeni ile izledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlamalarına Vali Yardımcıları Aksaray Belediye Başkanvekili, siyasi parti il başkanları protokol mensupları katıldı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kombi Hırsız Operasyonla YakalandıÖnceki Haber

Kombi Hırsız Operasyonla Yakalandı

Kabine Bugün Toplanıyor Bayram Tatili İçin Karar GünüSonraki Haber

Kabine Bugün Toplanıyor Bayram Tatili İç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar