24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutluyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutluyoruz!

“Her Çocuk Senin Işığınla Aydınlanmayı Bekleyen Bir Meşaledir”

 

Aksaray protokolünün önde gelen isimleri geleceğimizin teminatı gençleri yetiştiren öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan mesajlar yayımladı. Kutlama mesajları arasında Vali Hamza Aydoğdu’nun duygusal mesajı dikkat çekti.

Vali Aydoğdu “Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferi olan kıymetli öğretmenim!” diyerek başladığı mesajında “Sizler, öğretmenlik mesleğini yerine getirirken aynı zamanda bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektesiniz. Bu kutsal mesleğin temsilcileri olan sizler! Değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsali aynı zamanda insanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten; ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran kutsal bir vazifenin neferisiniz.

Öğretmenim! Her çocuk senin engin yüreğinde yeşermeyi bekleyen bir tohum, senin ellerinde açmayı bekleyen bir gül, senin ışığınla aydınlanmayı bekleyen bir meşaledir ve sen öğretmenim o minik kalpleri bütün sevginle saran anavatanı aşk olan yüce gönülsün!

İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan öğretmenim sizler, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağısınız! Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz. Unutmayalım ki, çocuklarımızı, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, fertler olarak yetiştirmek, öğretmenlerimizin olduğu kadar hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluğu paylaşarak bizde Valiliğimiz öncülüğünde başlattığımız “Karakter Eğitimi Projesi” ile geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın, sizlerin desteğini de alarak medeniyet ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizi benimseyen sorumluluk sahibi, merhametli, güvenilir, adaletli, sabırlı, cömert ve daha nice güzel sıfatlarla donatılmış karaktere sahip insanlar olmasını hedeflemekteyiz.

 En iyi yatırım insana olan yatırımdır düşüncesiyle başlattığımız bu projede maksadımız çocuklarımızın aslında var olan güzelliklerini azaltmadan daha da arttırarak özünü iyi ve güzel olan bütün vasıflarla süslemektir. Eğitim-öğretim camiamızın bu özel gününde Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekliye ayrılmış olsalar bile hayat öğretmenliğine devam eden büyüklerimiz ile görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İnceöz, “Geleceğin Mimarı Öğretmenlerimizdir”

AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile yaptığı açıklamada; istikbalimizin mimarı, fedakârlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençler ve çocukların, öğretmenlerin ellerinde şekilleneceğini vurgulayan Milletvekili İnceöz, şu değerlendirmelerde bulundu: Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın geleceğini hazırlayan Kıymetli Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. İktidara geldiğimizden günden beri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı içerisinde eğitime yaptığımız yatırımlar ve reform niteliğindeki adımlarla Türkiye’yi muasır medeniyetlerin seviyesinin üzerine çıkaracağız” dedi. İnceöz; “Cumhuriyetimizin bu günlere gelmesinde taşları döşeyen, yarınlarımızı da şekillendirecek olan öğretmenlerimiz; yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapmakta, eğitim ordumuz, kendilerine emanet edilen çocuklarımıza büyük bir titizlik içinde sahip çıkıyor. Öğrencilerine, millet olmanın önemini, bağımsızlık, barış ve adaletin faziletlerini örnek olarak aşılıyorlar. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için, en iyi imkânları oluşturmak için gayret içindeyiz. İyileştirmeler takdire değerdir ancak eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi yeterli göremeyiz. Her zaman daha iyisini hedefleyerek; çok daha iyi şartlar için mücadele edeceğiz. Öğretmenlerimizin de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da üstün gayret ve yüksek bilinç içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor; bu kutsal mesleğe sahip olan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Dinçer, “Öğretmenler İstikbalimizin Mimarlarıdır”

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında; “Çocuklarımızı geleceğe hazırlayarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan Öğretmenlerimizin Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, “Her şart ve koşullarda mesleğini icra eden, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, istikbalimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine rehberlik ederken onlara aynı zamanda yön verir. Bilimin ışığında akılcı, sorgulayıcı yaklaşımlarla ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinde aktif rol oynayan öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verildiği bugünde tüm eğitim camiasına şükranlarımı sunuyor, ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum” dedi.

Başkan Altınsoy, “Geleceğin Türkiye’sini İnşa Ediyor”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, Vatan ve Millet sevgisini öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimizdir. Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir; dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olarak yetiştirilmesinde eğitimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Bizler de öğretmenlerimizi her açıdan güçlendirmeye, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya, özlük haklarında iyileştirmeler yapmaya, huzur ve refah içinde yaşamalarına büyük önem veriyoruz. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum” şeklinde bir mesaj yayımladı.

Başkan Türemiş “Geleceği Pandemi De De Size Emanet Ettik!”

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş öğretmenlerin çocukların geleceklerinde çok büyük önem arz ettiğini belirterek “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘İlk esin kaynağı; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır’ vecizesi bizler için çok kıymetli. Bu vecizeden hareketle öğretmenlerimizin bizlerin geleceğini inşa ettiklerinin altını çiziyor onları saygıyla selamlıyorum” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin son günlerde yaşanan pandemi sürecinde öneminin daha da anlaşıldığını kaydeden Türemiş “Yaşadığımız olağanüstü koşullarda pek çok vefakâr öğretmenizim öğrencilerin mevcut koşulda eğitimden kopmaması için büyük gayret sarf ettiler. Kendilerine minnet duyuyoruz. Sağlık çalışanlarının kahramanlıkla hayat kurtardığı bugünlerde geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin cesur davranışları için çok çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türemiş “Kurtuluş savaşı sonrası başlatılan eğitim seferberliği kapsamında 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Aynı zamanda Atatürk’e Başöğretmen unvanı verilen bugün, günümüzde coşkuyla kutlanmaktadır. Tüm öğretmenlerimiz başımızın tacı. Bu günleri borçlu olduğumuz Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendini ve ailesini feda ederek toplumunun eğitim seviyesini düşünen çok değerli öğretmenlerimizin, her gün bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım” şeklinde konuştu.

“24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun”

MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen ise mesajında “Dünyadaki en onurlu mesleklerden olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum, görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pembe Tablo Çizenler Esnaf Ve Vatandaşın Halini Bir SorsunlarÖnceki Haber

Pembe Tablo Çizenler Esnaf Ve Vatandaşın...

Bugün Öğretmenlerin GünüSonraki Haber

Bugün Öğretmenlerin Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar