40 Yıllık Deneyimle Sunulan Eşsiz Lezzet: Yağ Somunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya’nın meşhur yağlı somununu kendine has bir usulle yorumlayan ve Aksaraylıların beğenisine sunan Şaban Türk, yaklaşık 40 yıllık bir deneyimle misafirlerine eşsiz bir lezzet şöleni yaşatıyor.

 Konya’nın meşhur yağlı somununu kendine has bir usulle yorumlayan ve Aksaraylıların beğenisine sunan Şaban Türk, yaklaşık 40 yıllık bir deneyimle misafirlerine eşsiz bir lezzet şöleni yaşatıyor.

“Başka Yörelerin Tatlarını da Mutfağımıza Taşıdık”

Lise çağlarında girdiği pidecilik mesleğini yenilikçi yaklaşımlarla geliştiren Şaban usta, hemen her yerde bilinen klasik pide türlerinin dışına çıkarak şehri geleneksel bir lezzetle tanıştırdı. Konya’ya ait yağ somununu pastırmalı ve kavurmalı şekilde sunan Şaban usta, hatırı sayılır bir müdavim kitlesine ulaşmış durumda. Her gün yüzlerce Aksaraylı Şaban ustaya uğruyor ve yepyeni bir lezzet deneyimi yaşıyor. Liseden sonra pidecilik mesleğine girdiğini ve geleneksel ürünleri yenilikçi dokunuşlarla geliştirmeye çalıştığını söyleyen Şaban Türk, “Diğer pide ustalarından farklı olarak başka yörelerin tatlarını da mutfağımıza taşıdık. Her fırsatta yeni lezzetler deniyoruz.Aksaray’a taşıdığımız yağ somunu da çok beğenildi. Biz, bu ürünü de farklı içeriklerle konuklarımıza sunuyoruz” dedi.

“Ürettiğimiz Lezzetleri Aile Sıcaklığında Sunuyoruz”

35 yıl boyunca kendi dükkânlarını işlettiklerini, daha sonra bu dükkânı kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiren Şaban Türk, yeniden mesleğe dönüş hikâyesinin ana unsurunun eşi Beyhan Türk olduğunu belirtti. Eşine KOSGEB’in destek verdiğini ve bu sayede mesleğe yeniden başladığını anlatan Türk, “İlgili desteğin ardından eşimle birlikte dükkânı bir aile işletmesine çevirdik. Çocuklarımızla birlikte yaklaşık yedi yıldır Aksaraylılara hizmet veriyoruz. Biz işletmemizde bir aile sıcaklığı yakaladık ve konuklarımız da bunu yakından görüyor. Ürettiğimiz lezzetleri bir aile sıcaklığında sunuyoruz” dedi.  Şaban Usta Etli Ekmek Salonu Büyük Bölcek Mahallesinde hizmet veriyor. Haber: Harun Atalay


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Haftada 3 Bin 842 Kişinin GBT Sorgulaması YapıldıÖnceki Haber

Bir Haftada 3 Bin 842 Kişinin GBT Sorgul...

Türkiye’de 55 Milyonun Üzerinde Akıllı Telefon Kullanıcısı VarSonraki Haber

Türkiye’de 55 Milyonun Üzerinde Akıllı T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar