506 Kadın Polis Memuru Yemin Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Şehit  Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 8 aylık eğitim sürecini tamamlayan 506 kadın öğrenci törenle yemin ederek göreve başladı.

 Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi 2022 yılı 27. Dönem mezunları için düzenlenen yemin töreni POMEM Yerleşkesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 8 aylık eğitimin ardından mezun olan polisler aileleriyle duygu ve gurur dolu anlar yaşadı.

2 yıl süren pandemi döneminde ilk kez ailelerin katıldığı yemin törenlerinde dönem birincisi Kader İlhan mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. 506 kadın polis memuru öğrenci, aileleri ve protokolün önünde Polis Okulu marşını okuduktan sonra yemin ederek mesleğe ilk adımını attı. Selamlama ve kep törenlerinin ardından tören sona erdi. Törene 15 Temmuz darbe girişiminde görevli olduğu Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Önder Güzel’in annesi Gülşen Güzel ve eşi Yeşim Güzel de katıldı.

“Teşkilat Örnek Bir Mücadele Sergiliyor”

Yemin törenine telekonferans bağlantısı ile katılan İçişleri Bakanı Süleyman soylu Marmaris’te çıkan yangın nedeniyle törene katılamadığını söyledi. Polis memurlarına öğütler veren Bakan Soylu “Ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği bu dönemde bu ülkenin istikrarını bozmak isteyenlere karşı Türk polisi dünyanın en başarılı polis teşkilatı olarak mücadelesine başta uyuşturucu olmak üzere terör, Bilişim suçlar gibi birçok suç ile dünyada örnek gösterilecek çalışmalarla mücadele etmektedir” dedi.

“Bizden Yardım İsteyin”

Genç polislere nasihatlerde bulunan Bakan Soylu “Sizler devletin Cemal ve Celali yüzüsünüz. Hal ve hareketleriniz, giyiminiz kuşamınız her şey çok önemli. Çok dikkat etmelisiniz. İçinden çıkamayacağınız zorlu durumlarda mutlaka bizlerden yardım isteyin. Amirlerinizin verdikleri eğitimleri unutmayın. Milletimizin son 4 yılda en çok memnun olduğu asayiş olayındaki başarıları ile yüzde 70 oranında polis teşkilatıdır. Jandarmamızdan, sahil güvenliğimizden, polisimizden milletimiz memnundur. Bu çıtayı asla düşürmeyin”diye konuştu.

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Zeki Haklı da programda öğrencileri tebrik etti.

“Toplam 13 Bin 625 Polis Kazandırdık”

Polis Eğitim Merkezinin faaliyetleri ve 2022 yılı 27.Dönem çalışmaları ile ilgili bilgi veren Polis Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ise “14 Kasım 2021 tarihinden bu yana okulumuzda eğitim gören ve bugün eğitimlerini başarıyla tamamlayarak onurlu bir mesleği idame ettirecek olan 506 kadın polis meslek adayını teşkilata kazandırmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak 11 Eylül 1995 yılından beridir hizmet veren okulumuz 26 dönemde 13 bin 119 polis memuru mezun etmiş ve bugün mezun ettiğimiz 506 arkadaşımız ile kahraman polis teşkilatımıza toplamda 13 bin 625 polis memuru kazandırmış olduk” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ Davasında Yargılanan 5 Sanıktan 3'üne 6 Yıl 3'er Ay HapisÖnceki Haber

FETÖ Davasında Yargılanan 5 Sanıktan 3'ü...

Aksaray’a Gelen Yatırımlar İçin Stk’lar Teşekkür EttiSonraki Haber

Aksaray’a Gelen Yatırımlar İçin Stk’lar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar