520 Çiftçiye 100 Bin 700 Kilo Tohum Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
520 Çiftçiye 100 Bin 700 Kilo Tohum Dağıtıldı
İl Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında aspir-kuru fasulye ve mercimek tohum dağıtım töreni düzenlendi.

 Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, aspir-kuru fasulye ve mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. 520 çiftçiye yüzde 75 hibeli tohum dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, projede görevli İl Müdürlüğü personelleri ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan çiftçi Ramazan Altından, projeden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederken, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, bu projenin Aksaray tarımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

"Ürünlerimizin Bol Kazançları Bereketli Olsun İnşallah"

Başta tarım bakanı olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Koçak, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamımda Tarım Bakanlığı tarafından 100/75 hibeli Aspir-Kuru Fasulye ve Mercimek dağıtım törenine dâhil olduk. İnşallah üreticilerimize dağıtılan tohumlarla birlikte hem tarımsal üretime katkı sağlanmış olacak hem de tarım arazilerinin sürdürülebilirliği sağlanmış olacak. Ürünlerimiz bol kazançları bereketli olsun inşallah" dedi.

"Ülkemizde Yıllık 3 Milyon Hektardan Fazla Arazi Nadasa Bırakılıyor"

İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir ise yaptığı konuşmada, "2002 yılında ülkemizde kişi başına düşen tarım alanı 4 dekar İken 2022 yılında artan nüfusla beraber 2,8 dekara düştü. Ülkemizde yıllık 3 milyon hektardan fazla arazi nadasa bırakılıyor. İlimizde ise bu rakam 80 bin hektar civarındadır. Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde kullanılmayan veya nadasa bırakılan tarım alanlarının üretime kazandırılması için 2021 yılından itibaren ülkemiz genelinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi uygulanıyor" açıklamasını yaptı.

520 Çiftçiye 100 Bin 700 Kg Yeşil Mercimek, Aspir Ve Kuru Fasulye Tohumu Dağıtıldı

2021 yılından bu yana toplamda 3.253 çiftçiye 862 bin 700 kg tohum dağıtımı yapılarak 79.865 dekar alanın üretime kazandırıldığını belirten İl Müdürü Demir, 2024 yılı ilkbahar sezonunda ise toplam 520 çiftçiye 100.700 kg yeşil mercimek, aspir ve kuru fasulye tohumu dağıtılarak 12.250 dekar alanın üretime geçirildiğini belirtti. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aksaray’ımıza Son 21 Yılda 87 Milyar 620 Milyon Tl’lik Yatırım Yaptık”Önceki Haber

“Aksaray’ımıza Son 21 Yılda 87 Milyar 62...

Aksaray’da İthalat Da İhracat Da Artış GösterdiSonraki Haber

Aksaray’da İthalat Da İhracat Da Artış G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar