AHİKA Ve KOP İş Birliği İle Yapılan Kütüphaneler Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AHİKA Ve KOP İş Birliği İle Yapılan Kütüphaneler Açıldı
ASÜ Kütüphanesi içerisinde yer alan Engelsiz Kütüphane ve Spor Kütüphanesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hem ülke genelinde hem de ASÜ özelinde engellilerin hayatını kolaylaştırma adına çok önemli çalışmalar yapıldığını ve iyi işlerin sayısını arttırmak adına samimi biçimde gayret gösterdiklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ise iki güzel birimin açılışı yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üç yıl önce yapılan ASÜ Kütüphanesinin100 bin basılı, 28 bin elektronik kitap ve 6 bin süreli yayınla şehrin geneline hizmet verdiğini, öğrenci başına 4,52 kitap ortalamasına sahip olduklarını ve projelerimizi paydaşlarımız desteği ile yürütüyoruz ve bu kapsamda iki adet kütüphane kuruldu; Spor Kütüphanesi ve Engelsiz Kütüphane. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

AHİKA ve KOP Tarafından Farklı Projeler Destekleniyor

ASÜ ile farlı projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Engelsiz Kütüphane projesinin üniversiteler arasında en çok ASÜ’ye yakışacağını söyleyerek, nedenini şu sözlerle izah etti: “ASÜ hem Spor ve Sağlık Alanında İhtisas Üniversitesi hem de engelsiz erişim konusunda YÖK tarafından çeşitli bayrak ödüllerine sahip. Vizyoner projeler için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Her iki projenin de hayırlı olmasını diliyorum.” Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de törende yaptığı kısa açıklamasında kurum çalışmalarına dikkat çekti. KOP’un 10 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve sekiz ilde yaklaşık 4,5 milyonluk bir nüfusa hizmet verdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Başta tarım, sulama ve hayvancılık olmak üzere sosyal projelere de destekler veriyoruz. Özellikle bölgelerin ekonomik kalkınmalarını arttırmak, bölgeler arası kalkınmışlık seviye farkını en aza indirmek ve bölge insanının eğitim, kültür ve sosyal anlamda gelişmesine katkı sağlayacak projeleri, ilgili programlar çerçevesinde destekliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ve AHİKA tarafından desteklenen Engelsiz Kütüphanenin ve KOP tarafından desteklenen Spor Kütüphanesinin açılışları yapıldı. Tören, projelere katkı sunanlara plaketlerinin takdim edilmesi ve kütüphanelerin gezilmesiyle sona erdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2020’de Sağlık İçin 250 Milyar Lira HarcandıÖnceki Haber

2020’de Sağlık İçin 250 Milyar Lira Harc...

Gürer: ’’Kim Bu Stokçular?’’Sonraki Haber

Gürer: ’’Kim Bu Stokçular?’’

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar