Gürer: ’’Kim Bu Stokçular?’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: ’’Kim Bu Stokçular?’’
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, düzenlediği basın toplantısında, ekonomik istikrarsızlığın sorumlusu olarak dış güçleri gösteren AKP iktidarının, fiyat artışlarıyla ilgili olarak da stokçuları suçlamasını eleştirdi. Gürer, “Ekonomiyi yönetenler kendi kusurlarını örtbas etmek için hep suçlu arıyor. Kim bu dış güçler, stokçular kim, neden açıklanmıyor? “ diyerek tepkisini dile getirdi.

İçinde bulunduğumuz koşullarda ekonomik sorunların tamamının, iktidarın yanlış uygulamalarından kaynaklandığını kaydeden Gürer,” Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortadadır. Olayı saptırmanın suçlu aramanın bir izahı yok. 2 bin 200 liralık DAP gübresi 12 bin 200 liraya çıktı. Şimdi gübreyi üreten ve AKP’yi en çok destekleyen müteahhit Mehmet Cengiz mi fiyat artırarak iktidarın ayağına çelme takıyor?” diye sordu.

Stokçular Nerede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Katar’a gitmede öne havalimanında, “Stokçular bedelini ağır ödeyecek” diyerek, fiyat artışlarıyla ilgili yeni bir suçlu bulduğuna dikkat çeken Gürer, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda, ülkeyi yönetenler sürekli suçlu arıyor; dış güçler ve stokçulardan söz ediyor. Ancak ortada bir stokçu yok. Bu ülkede kimse dış güçlerin kim olduğunu bilmediği gibi stokçuların kim olduğunu da bilmiyor. Madem dış güçler ülkemizde ekonomiyi maniple ediyor, madem stokçular fiyat artışlarına neden oluyor, o halde açıklayın bu dış güçleri, stokçuları biz de bilelim. Kim bu dış güçler, stokçular kim, neden açıklanmıyor?” diye sordu.

AKP Suçlu Yaratmaya Çalışıyor

Gürer, AKP iktidarının süreli dış güçlerden bahsederek, fiyat artışlarıyla ilgili suçlu yaratmak için sürekli stokçularla ilgili açıklama yapmasının, ülkede gıda güvenliğini tehdit etmeye başladığını vurguladı.

Madem Dış Güçler Ekonomiyi Maniple Ediyor Biz Neden Bu Ülkelerden Ürün Alıyoruz

Ekonomik istikrarsızlığın sorumlusu olarak gösterilen ve dış güçler olarak açıklanan yabancı ülkelerde sürekli tarımsal ürün ithal edildiğine de değinen Gürer, “AKP iktidar olduğundan beri 80 milyon ton buğday ithal etmişiz. Hububattan bakliyata, pamuktan soyaya, mısıra, hayvan yeminden gübreye kadar ithal etmediğimiz ürün kalmamış. Madem dış güçler ülkemizde ekonomiyi maniple ediyor biz neden bu ülkelerden sürekli ürün ithal ediyoruz?” diye sordu.

Tartıştığımız Ülkelerle Ekonomik İşbirliğimiz Artmış

AKP iktidarının daha önce Almanya, Hollanda ve İsrail ile ilgili benzer açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Gürer, “Dışişleri Bakanlığına bir soru önergesi vererek, bu ülkelerle ilgili son yıllardaki ticaret hacminin açıklanmasını istedim. Gelen yanıtta, bizim bu ülkelerde tartıştığımız, kavga ettiğimiz her dönemde bu ülkelerle ilgili ekonomik ilişkilerimiz sürekli gelişmiş. Buna anlam vermek mümkün değil bu dış güçler tartıştığımız dönemlerde ülkeye bir yaptırım uygulamıyorsa bu durumda nasıl oluyor da Türkiye ekonomini engelleyen noktaya eriyor” ifadelerini kullandı.

Açıklayın Da Biz De Bilelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stokçularla ilgili açıklamasının da dikkat çekici olduğuna vurgu yapan Gürer, “Stokçu diye suçlananlar kim? Bunlarla ilgili bugüne kadar ne tespitler yapıldı? Ne çeşit stok yapılıyor? Hangi ürünler stoklanıyor? Varsa bu stokçular belirlenip neden cezalandırılmıyor? Kim bu stokçular, açıklasınlar, biz de bilelim” dedi.

Bakan Değiştirerek Sorun Çözülmez

Merkez Bankası’nda sürekli başkan değiştirerek, sürekli Hazine ve Maliye Bakanı değiştirerek sorunun çözülemeyeceğine işaret eden Gürer, bu şekilde ekonomik istikrarsızlığın ve fiyat artılarının önlenemeyeceğini belirtti.

Doğalgaza Elektriğe Zam Yaparsan Olacağı Bu…

Zamlar konusunda AKP iktidarının sorumluluğuna dikkat çerken Gürer, “Elektriğe, doğalgaza zam yaparsanız, bunların tüm ürünleri tetiklediğini varsaymazsanız, sonra da kalkıp stokçulardan söz ederseniz sorunu çözemezsiniz. O zaman açıklayın; kim bu stokçular?” ifadelerini kullandı.

Ekonomik Sorunların Sorumlusu AKP’dir

İçinde bulunduğumuz koşullarda ekonomik sorunların tamamının, iktidarın yanlış uygulamalarından kaynaklandığını kaydeden Gürer, “Pandemi koşulları ve kuraklığın tetiklediği yansımaların yurtdışından ucuza ürün bulamama gibi sorunları da beraberinde getirdi. Bu da iç piyasada gıda fiyatlarının artmasına neden oldu” dedi.

Kuraklığı Bile Öngöremediler

Kuraklığın bu sonuçları doğuracağını 2 yıl öncesinden açıkladıklarını ve iktidarı uyardıklarını hatırlatan Gürer, “Ancak uyarılarımızı dinlemediler. Mercimekte 5 lira taban fiyat belirlendi ama tüccara geçtikten sonra yurtdışından mercimek getirildi şu anda 13 lira. Bu fiyat artışlarını öngörebilecek iktidarda kimse yok mu “ diye konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AHİKA Ve KOP İş Birliği İle Yapılan Kütüphaneler AçıldıÖnceki Haber

AHİKA Ve KOP İş Birliği İle Yapılan Kütü...

Namağlup Lider Yine KazandıSonraki Haber

Namağlup Lider Yine Kazandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar