Aile Destek Programının Bütçesi Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile Destek Programının Bütçesi Arttı
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ailelere ve bireylere yönelik sosyal destek programlarının aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Hükümetin 15 milyar liralık Aile Destek Bütçesini 40 milyar liraya çıkardığını söyledi.

 Üçüncü Ödemeyle Birlikte Bir Milyar Liradan Fazla Destek Sağlandı

Altınsoy, AK Parti’nin hayata geçirdiği “Yeni Aile Destek Programı” hakkında bilgiler verdi. Hane gelirine göre daha önce 450-600 lira arasında olan desteklerin 850-Bin 250 lira bandına yükseltildiğini belirten İl Başkanı, programlar çerçevesinde yapılan üçüncü ödemelerle birlikte iki milyondan fazla haneye bir milyar liradan fazla destek sağlandığını kaydetti. Destek alan ailelere şu ana kadar 2,3 milyar lirayı aşkın ödeme yapıldığını da belirten Altınsoy, açıklanan yeni programa “Çocuk Destek” ve “Elektrik Tüketim Desteği” bileşenlerinin de eklendiğini belirtti. Buna göre, ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısı, hane nüfusu ve elektrik tüketimine göre yardımlar yapılacak. Ailelerin, ilgili destek programından faydalanabilmeleri için e-Devlet üzerinden veya ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları yeterli olacak.

Yakını Vefat Eden Ailelere Tek Seferlik Bin 62 Lira Ödeme Yapılacak

Destek programında ayrıca, yakını ya da yakınları vefat eden ailelere, vefat tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde, tek seferlik olmak üzere bin 62 liralık ödeme yapılacağını belirten AK Parti İl Başkanı, “Program dâhilinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, her hafta ilgili belediyelerden vefat edenlerin listesini alacak. Hazırlanan listelere göre sosyal yardım alabilmek için gerekli kıstaslara sahip hanelerin başvuru süreçleri de başlamış olacak. Başvurular için vefat edenlerin yakınlarının ölüm belgesi sunmaları yeterli olacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, ilgili bakanlara ve emeği geçen herkese teşekkür eden Altınsoy, AK Parti’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletin yanında olmayı sürdüreceğini kaydetti. Başkan Altınsoy, açıklamasını “Rabbim devletimize zeval vermesin” ifadesiyle tamamladı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’DE İlk Kez Ar-Ge Proje Pazarı Kurulacak, Hazırlıklar SürüyorÖnceki Haber

ASÜ’DE İlk Kez Ar-Ge Proje Pazarı Kurula...

Hırsızlık Zanlıları Polisten KaçamadıSonraki Haber

Hırsızlık Zanlıları Polisten Kaçamadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar