"Aksaray Barosu Olarak Tüm Kurumlara Çağrıda Bulunuyoruz!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Aksaray Barosu Olarak Tüm Kurumlara Çağrıda Bulunuyoruz!"
Aksaray Baro Başkanlığı, Yargıtay'ın AYM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay konusundaki verdiği kararı uygulamaması üzerine tüm kurumlara hukukun kurallarına sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.

Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının, Anayasaya büyük zarar verdiğini ifade eden Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, "Hâkimler, görevlerinde bağımsızlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir. Diğer mahkemelerle, Anayasa Mahkemesi arasındaki görev uyuşmazlıklarında, Anayasa Mahkemesinin kararı esas alınır" dedi.

 

"Anayasa Mahkemesi Kararları Yasama Organı Olan TBMM'yi de Bağlamaktadır"

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararların TBMM'yi de bağladığını söyleyen Köse, "TBMM'nin kabul ettiği 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 153/6 hükmüne göre Anayasa Mahkemesi kararları yasama organı olan TBMM'yi de bağlamaktadır. Anayasa Mahkemesi kararına uymayarak Anayasa’ya filen işlevsiz kılan bir yargı kararının gereğinin TBMM tarafından yerine getirilmesi yukarıda yer verdiğimiz anayasal hükmün açık ihlalidir. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaması Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. maddesinde sayılan 'Hukuk Devleti' niteliğine de büyük bir zarar vermektedir. Anayasa Mahkemesi kararlarının hukuki niteliği ve uygulanma şartlarının hukuk çerçevesinde bağlayıcılığı Anayasal hükümler gereği ortadadır. Aksaray Barosu olarak hukukun üstünlüğüne sahip çıkma sorumluluğumuz gereği tüm kurumları hukukun yazılı kurallar ve genel teamülleri konusunda oluşmuş içtihat ve birikime evrensel sınırlarda sahip çıkmaları için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Hep Birlikte Çok Çalıştık, Birçok Projeyi Şehrimizde Hayata Geçirdik”Önceki Haber

“Hep Birlikte Çok Çalıştık, Birçok Proje...

ÇKS Ürün Güncelleme Başvuruları BaşladıSonraki Haber

ÇKS Ürün Güncelleme Başvuruları Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar