Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir “Kim Olursa Olsun Herkes İçin Adaleti Baş Tacı Edeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen törenle, 2022-2023 adli yılı başladı. Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Bu toprakların mayası adaletle yoğuruludur. Bu nedenle adalet bizlere mirastır, bizler bu mirası en güzel emanet bilerek ve gecemizi gündüzümüze katarak yücelteceğiz. Kim için olursa olsun herkes için adalet ilkesini baş tacı edeceğiz” dedi.

Aksaray Barosu ve Aksaray Adliyesi 2022–2023 Adli Yıl Açılış töreni 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene, Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ferit Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, çok sayıda avukat ve hakimin katılımıyla gerçekleştirildi. Tören, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Milletimize en seri ve en adil kararları tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine bağlı olarak verebilmenin heyecanı ile yeni adli yılımızı açıyoruz. Yeni adli yılımızın vatanımıza, milletimize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tarih boyunca adalet için söylenen birçok söz ve yazılan yazıların özüne baktığımızda görüyoruz ki adalet, huzurdur, güvendir, bekadır, varlık sebebidir. Adaletin sarsıldığı yerde her şey ama her şey sarsılır. Bu kadar kıymetli bir ilkenin elbette koruyuculuğu da zordur. Hâkimlerimiz, savcılarımız ve avukatlarımız bu uğurda sağlıklarını hatta canlarını kaybetmektedirler. Hukukun üstünlüğüne inanan, vicdanına göre karar veren biz, bu toprakların hukukçuları kanunlarda ve mevzuatta yazılı olan kuralları vicdanımızdan süzerek uygulamakla yükümlüyüz. Din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep, görüş ayrımı tabi tutmaksızın herkesin kanun önünde eşitliği kuralını tereddütsüz hayata geçirmekle mükellefiz. Elbette bizler de insanız, tüm insanlar gibi anne, baba, evlat, acı ve hüzün yaşayan varlıklarız. İnsanlara has olan fiziksel ve ruhsal özellikleri bizler de bünyemizde taşıyoruz. Bu vesile ile hatalarımızın olması elbette kaçınılmazdır. Amaç en az hatayı yaparak ve hatta sağlığımız pahasına enerjimizi adalete sarf ederek hiç hata yapmamaktır” dedi.

“Adalet Bizlere Mirastır, Bizler Bu Mirası Gecemizi Gündüzümüze Katarak Yücelteceğiz”

Türkiye Cumhuriyeti kurucularının bir ideali olduğunu kaydeden Aydemir, “İnsanlığa ışık olacak, aydınlıklar getirecek, nefes aldıracak, kötülükleri yıkacak, evrensel değerleri medeniyet beşiği ve adaleti ile nam salmış bu topraklardan tüm dünyaya yaymaktır. Ayaklarımızı bastığımız bu topraklar Selçuklu diyarıdır. Selçuklu’nun eşsiz eserlerini teneffüs ettiğimiz güzel Aksaray’ımızda tarihin sayfalarını karıştırdığımızda göreceksiniz ki bu topraklara giren insanlar kendilerini son derece rahatlamış ve güvende hissederlermiş. Bunun tek bir sebebi var; adil bir ülkenin sınırları içine girdikleri için kendilerini güvende hissetmek. Bu toprakların mayası adaletle yoğuruludur. Bu nedenle adalet bizlere mirastır, bizler bu mirası en güzel emanet bilerek ve gecemizi gündüzümüze katarak yücelteceğiz. Kim için olursa olsun herkes için adalet ilkesini baş tacı edeceğiz. Adil olmak kadar adil görünmenin de değerli olduğunu unutmayacağız. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe teşebbüsünde yaşadıklarımızı ve öncesinde yaşadıklarımızı unutmadan sadece adalete teslim olan hakim ve cumhuriyet savcıları, avukatlar olarak hukukun üstünlüğünü bu topraklardan tüm dünyaya haykıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Aziz vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Adli Yargıya Olan Güvenin Daha Da Artacağı Düşüncesindeyim”

Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Gökhan Oflaz yaptığı açıklamada, “Yargıya güvenin giderek artacağı bir yıl için gayret sarf etmeliyiz. İlk hedefimiz bu olmalıdır. Yeni adli yıl içerisinde bunun bir kat daha artarak devam etmesini istiyorum ve diliyorum. Yargıya güvenin.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun verdiği destekle daha güçlü bir savcı ve hakim kadrosuyla adli yıla hazırız. Mahkemelerde yapılan yeni düzenlemelerle de bu gücümüzün giderek artacağını düşünüyorum. Bu konuda değerli avukatlarımdan da ciddi oranda destek alacağımızı ve oluşturacağımız yeni güç ile adli yargıya olan güvenin daha da artacağı düşüncesindeyim. Hepimize hayırlı bir adli yıl diliyorum” dedi. Haber: Harun Atalay

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baro Başkanı Köse “Herkes İçin Adil Bir Adli Yıl İstiyoruz”Önceki Haber

Baro Başkanı Köse “Herkes İçin Adil Bir...

Kırgızistan Büyükelçisi Aksaray’da İş İnsanlarıyla Bir Araya GeldiSonraki Haber

Kırgızistan Büyükelçisi Aksaray’da İş İn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar