Aksaray Emlakçılar Derneği Başkanı Oktay Çapacı: “Aksaray’da Depremzede Kardeşlerimize Fahiş Fiyatlarda Ev Kiraya Verilmiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da depremzedelere fahiş fiyata ev kiralandığı iddialarına Aksaray Emlakçılar Derneği Başkanı Oktay Çapacı'dan yanıt geldi. Çapacı, "Aksaray’a 10 binin üzerinde depremzede kardeşimiz geldi. Kiralık ev fiyatlarının yüksekliği enflasyondan dolayı" dedi.

 Depremin ardından farklı illere göç etmek durumunda kalan depremzedeler, fahiş kiralarla karşı karşıya kaldı. Aksaray da 15 bine yakın depremzedeye ev sahipliği yapmaya başladı.

Aksaray Halkının Fahiş Kira Fiyatları Yapacağını Zannetmiyorum

Şehirde, kira fiyatlarının fahiş olduğu iddialarına Emlakçılar Derneği Başkanı Oktay Çapacı, şu yanıtı verdi:

"Aksaray Emlakçılar Derneği Başkanıyım. Bu sektörde 28 yıldır Aksaray halkına hizmet veriyoruz. Malum depremzede kardeşlerimize Aksaray’dan İç Anadolu’dan yardımcı oluyoruz. Kiralık daire olsun, satılık daire olsun tamamen kendilerine yardımcı oluyoruz. Aksaray’a 10 bin üzeri depremzede geldi. Günlük 20-30 depremzede kiralık ev için arıyor bizi. Aksaray halkının ve iç Anadolu halkının fahiş kira fiyatları yapacağını zannetmiyoruz. Depremzede kardeşlerimizden yeri geldi komisyon almadık, yeri geldi maddi manevi desteklerde bulunduk, yeri geldi elektrik doğalgaz aboneliklerinde yardımcı olduk. Devlet büyükleri buna el attı. Depremzede kardeşlerimize elektrik, doğalgaz abonelikleri tamamen yok, herhangi bir ücret alınmadan abonelik işlemleri yapılmaktadır ve bizzat buna şahit olduk. Enerya’ya gittik doğalgaz aboneliği için şu an depremzedeler kimliğini gösterip doğalgaz abonelikleri ücretsiz yapılmakta."

Daire Ve Kira Fiyatlarının Yükselmesinin Nedeni Birinci Sırada Enflasyon Var

Daire ve kira fiyatlarının yükselmesinin nedeninin enflasyon olduğunu söyleyen Çapacı, "Her şey iki katı oldu, üç katı oldu. Buna nazaran 1 milyona sattığımız daireler 1.5 milyon oldu. Kiralık olarak daireler ev sahiplerini kurtaramadığı için 2 bin liralık bir daire şu anda 4-5 bin. Fahiş fiyatlar oldu ve ev sahipleri evleri kendileri boşaltarak eşyalı olarak depremzede kardeşlerimize kiraya vermekte. Bu da normal 2-3 bin liralık daire eşyalı olduğu için 4 bin lira fiyat belirlenmektedir. Aksaray’da fahiş kira fiyatları sadece söylemde ama böyle bir şey olmaz. İç Anadolu’da Aksaray halkı bunu yapmaz biz de bunu destekliyoruz. Olsa bile şu an yapılabilecek tek şey, vergi dairesi olsun resmî kurumlar olsun, biz emlakçılar derneği olarak bu işe el atıp fiyat yükselişini indirmek isteriz. Depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak isteriz. Valimiz çok duyarlı bu konuda bu işe direk el atacaklarına eminim.”

Çok Fazla Göç Aldığımız İçin Kiralık Dairelere Şu An Yetişemiyoruz

Emlakçı Arif Can Yılmaz da şehrin çok fazla göç almasından dolayı kiralık dairelere yetişemediklerini belirterek, "Biz kendimiz elimizden geldiğince depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz mevcut 10 dairemiz vardı hepsini depremzede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bunlardan komisyon almadık, yardımlarımızda oldu çok fazla. Zaten Aksaray halkı da bu yönde çok fazla yardım yaptı, bizim esnaf çevremizde çok fazla gayrimenkul ile uğraşan esnaf olsun, hepimiz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Tabi bu yardımlarımızdan ve çevremizden hiçbir şekilde belli bir maddi bir şey aramadık. Bazı insanlar çok nadir olsa da çıkıyor maalesef. İnsanların zaaflarını, insanların bu düşkünlüğü Allahtan gelen bir şeyi kendilerince fırsata çeviren de oldu ama ikna edemedik, bana göre etik değil. Çünkü deprem herkesin başına gelebilecek bir olay Allah korusun bizim burası da deprem bölgesinde değiliz ama başımıza geldiğinde eminim Türk halkının, Aksaray halkına evlerini açacağını ellerinden geleni yapacağına inanıyorum, yaptılar da" dedi.

Ev Sahipleri 1-2 Milyon Aldıkları Daireleri Kiraya Vermek İstemiyorlar

Yılmaz, "Kulağımıza gelen, gördüğümüz, şahit olduğumuz bazı emlak esnafı da var komisyon alan. Komisyonda direten depremzedeler için bana göre yanlış. Kiralık daireleri bulmamız zaten zorlaştı bundan bir sene iki sene önce çok fazla kiralık dairemiz vardı ama şu anda elimizde 5-6 daire yok zaten yeni binalarda yatırım yapan kişiler 1-2 milyon aldıkları daireleri kiraya vermek istemiyorlar. Daire sıfır olduğu için çok fazla bu işe girmiyorlar. Bundan dolayı kiralık daireler zor bulunuyor. Aksaray’da zaten göç aldığı için kiralık dairede sıkıntı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Haber: KEMAL ONUR ATALAY

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Hasarlı 3 Okul Tedbir Amaçlı MühürlendiÖnceki Haber

Aksaray’da Hasarlı 3 Okul Tedbir Amaçlı...

LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Uyardı: Sahtekarlara AldanmayınSonraki Haber

LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Uyardı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar