LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Uyardı: Sahtekarlara Aldanmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Beyza Nur Gürbüz, kapı kapı dolaşarak LÖSEV için para toplayanlar konusunda uyarılarda bulundu. Gürbüz, LÖSEV'in hiçbir şekilde kapıdan dergi satarak ya da açıktan para toplayarak bağış almadığını açıkladı. 

 LÖSEV İç Anadolu Bölge Sorumlusu Sosyal Hizmetler Uzmanı Beyza Nur Gürbüz, LÖSEV'in 25 senelik bir vakıf olduğunu ifade ederek, uzun zamandır yalnızca çocuk değil, yetişkin lösemi ve kanser hastalarına da ücretsiz tedavi ve psikolojik destek verdiklerini söyledi. 

Son zamanlarda kapı kapı dolaşarak LÖSEV adına para toplandığına dikkat çeken Gürbüz, LÖSEV'in dergi satarak ya da kapı kapı dolaşarak bağış toplamadığını ifade etti. 

Hayat Hırsızlarını Polis Ya Da Jandarmaya İhbar Edin

Gürbüz, "LÖSEV veya lösemi çocuklar için dergi satan sahtekarlara aldanmayın. Sahte makbuzlarla para toplayan, evinize kadar gelerek 'LÖSEV'den geliyoruz bağış yapar mısınız?' diyecek kadar gözü dönmüş dolandırıcılara ve hayat hırsızlarını lütfen polis ya da jandarmaya 112 arayarak ihbar edin" açıklamasında bulundu.

LÖSEV'in Aksaray'da bulunan hastalarını sık sık ziyaret ettiklerini ve takip ettiklerini söyleyen Beyzanur Gürbüz, hayat pahalılığından dolayı kırmızı ete ulaşımın sınırlı olduğunu, tam da bu sebepten dolayı Aksaray'da kırmızı et dağıtımı için bulunduklarını belirterek, "Bizler de LÖSEV olarak bu anlamda kendilerini desteklemeye çalışıyoruz" dedi. 

Bir Günde 100'e Yakın Hasta Müracaat Ediyor

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün kanser tanılarının sayılarının arttığına dikkat çeken Beyzanur Gürbüz, bir günde 100'e yakın hasta müracaatı aldıklarını söyleyerek, "LÖSEV'e müracaat edenleri sosyal hizmet ekibi olarak hasta ziyaretleri ve ev ziyaretleri yapıyoruz ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz sosyal incelemeleri ve raporlarını hazırlıyoruz ihtiyaçlarını tespit ettiğimiz aileleri desteklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gürbüz, LÖSEV'in sağlık eğitimi bursu olduğunu da belirtirken, "Tam tanıdan sonra hastalarımıza nakdi destek sağlıyoruz. Sosyal gelirini gözetmeksizin ihtiyaçlarına göre bütün onkolojik hastalarımıza desteklerimizi nakdi olarak da iletiyoruz" açıklamasında bulundu.

LÖSEV'E Bağış Toplayanların Bizimle Alakası Yoktur

25 yıllık bir vakıf olan LÖSEV'in Türkiye'nin en güvenilir sivil toplumu olduklarını belirten Gürbüz, "LÖSEV asla kapı kapı gezerek bağış toplamaz. Bizim aldığımız tüm bağışlar makbuzludur ve sanal ortamda, online ortamda bankalar aracılığıyla bütün bankalarda bağış kısmında ismimiz vardır. Kapılara gelerek, LÖSEV'e bağış toplayanların kesinlikle bizimle bir alakası yoktur. Bunlar kesinlikle dolandırıcılardır. Maalesef bu durum LÖSEV'in kanayan bir yarasıdır. Biz de bu tür bağış toplayan dolandırıcılarla mücadele etmeye çalışıyoruz" uyarısında bulundu.

LÖSEV Onkolojik Hastalara Umut Oldu

2005 yılının Mart ayında kanser tanısı konulan ve LÖSEV desteğiyle sağlığına kavuşan Ela Nil Yılmaz da "Tedavinin üçüncü ayında evime bir koli geldi. 'Sen güçlüsün yalnız değilsin' diye bir not vardı. Tedavi sürecinde maskemden dolayı herkes benden kaçıyordu. Ben de bu durumu yadırgıyordum. Ben de bulaşıcı bir hastalık mı vardı diye. Ama bir yandan birileri de sen yalnız değilsin güçlüsün ayakta dur yenilme diyordu. LÖSEV'in desteği sayesinde kendimi daha iyi hissettim ve daha sonrasında babamın mesleğinden dolayı Diyarbakır'a gittik. Orada da aynı şekilde LÖSEV desteklerini devam ettirdi" diyerek, açıklamasının devamında şunları söyledi: 

"Sürekli beni arayarak hastalığımla ilgili yakın takipte bulundular. Ben de o zamanlar 5 yaşındaydım. Bir barbie bebek istedim, ertesi gün isteğim yerine geldi. Onun haricinde Ramazan aylarında, kurban bayramlarında sürekli gıda kolileri gönderdiler. Hem maddi hem manevi destekleriyle bizleri gözeterek bizim gibi onkolojik hastalara umut oldular destek oldular İyi ki LÖSEV var.

Bu hastalığı yendikten sonra ben de LÖSEV'e destek olma kararı aldım. Hiçbir talepte bulunmadan arkadaşlarıma, kardeşlerime, benden yaşça büyük teyzelerime, amcalarımı destek oluyorum. Ben kanseri yendiysem herkes yener."

Kanser Tanısı Alan Herkesi Lösev'e Yönlendirebilirsiniz

Kanserin yenilebilecek bir hastalık olduğunu söyleyen Beyzanur Gürbüz de, Türkiye'deki bütün kanser hastalarına ulaşmak istediklerini belirterek, "Medya mensuplarımız, diğer vatandaşlarımız ve paydaşlarımızla işbirliği yaparak bu tür onkolojik hastalara ulaşmak istiyoruz. Kanser tanısı almış tedavisi olan herkesi LÖSEV'e yönlendirebilirsiniz

LÖSEV'e internet üzerinden ulaşılabilir .Türk vatandaşı tüm kanser hastalarımızı destekliyoruz. Çevremizde bir kanser teşhisi konulmuş tedavisi olmak isteyen tüm hastaları bizlere yönlendirebilirsiniz" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Emlakçılar Derneği Başkanı Oktay Çapacı: “Aksaray’da Depremzede Kardeşlerimize Fahiş Fiyatlarda Ev Kiraya Verilmiyor”Önceki Haber

Aksaray Emlakçılar Derneği Başkanı Oktay...

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık %103,14, Aylık %0,72 ArttıSonraki Haber

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık %103...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar