Aksaray Gönüllüleri Uyardı: Bölgeye Yalnızca Bilinçli Kişiler Gelmeli, Sağlam Bina Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde en çok hasar alan yerlerden biri olan Hatay'ın Antakya ilçesinde, AFAD ekipleri ve gönüllü vatandaşlar, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

 Aksaray'dan deprem bölgesine yardımcı olmaya gelen inşaatçı gönüllüler, çalışmalarda verimli olurken, yalnızca iş yapmayı bilen insanların gelmesi gerektiğini vurgulayarak, gereksiz kalabalığın önlenmesinin önemli olduğunun altını çizdi. 

İnsanların Büyük Kısmı Sadece Kalabalık Yapıyor

Gönüllüler, "Maalesef deprem bölgelerine binlerce insan geliyor, ama bunların büyük bir kısmı sadece kalabalık yapıyor. Ayrıca depremde ağır hasar görmüş enkazlara profesyonel ekip dışında gönüllüler alınmıyor. Dolayısıyla burada çalışmalar ekipman açısından yetersizlik ve personel açısından yetersizlikle çok ağır ilerliyor" dedi.

4. GÜN OLMASINA RAĞMEN ULAŞILAMAYAN ENKAZLAR VAR

Çalışmaları sürdüren görevliler, depremin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hala birçok enkaza ulaşılamadığını belirtirken, yıkılan binaların neredeyse çoğunluğunun moloz hale geldiğini, bölgedeki yapıların eski yapılar olmasından dolayı arama-kurtarma çalışmalarının güçlükle ilerlediğini ifade etti. 

Elimizden Geleni Yapmaya Çalışıyoruz Ama İnsan Gücü İle Olacak Bir Şey Değil

Aksaray'dan bölgedeki çalışmalara katılmak amacıyla gelen gönüllü Nebati Baş, "Aksaray’dan yardım için geldik, burada durum vahim. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. İmkanlar dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aşırı derecede ağır hasar var. çok eski binalar, moloz dökümü tarzında yıkımlar var. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insan gücü ile olacak bir şey değil. Hava soğuk ve zaman tükeniyor, canla başla çalışıyoruz. AFAD'ın söylemine göre 2-3 gün içerisinde moloz çalışmaları başlayacak" dedi. 

Bu Binalar Ölülerle Doldu, Donmuş Cesetler Olduğunu Düşünüyoruz

Çalışmalara katkı vermek için Aksaray'dan bölgeye gelen gönüllülerden Muazziz Demir de yaptığı açıklamada, "İnsan gücü ile yapılabilecek bir şey değil, çok yetersiz faydalı olamıyoruz. Daha bilinçli kişilerin gelmesi gerekiyor buralar tamamen yıkılmış durumda  sağlam bina yok ve her enkazın altından yardım çığlıkları duyuluyor ama herkese yetişmek mümkün değil. Artık ses gelen yerlerden ses gelmiyor artık bu binalar ölülerle doldu donmuş cesetler olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da DEAŞ Operasyonu: 2 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Aksaray'da DEAŞ Operasyonu: 2 Kişi Tutuk...

Başkanvekili Koyuncu: “Gün, Bir Kardeşimizi Nasıl Isıtabiliriz Diye Gayret Etme Günüdür"Sonraki Haber

Başkanvekili Koyuncu: “Gün, Bir Kardeşim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar