Aksaray Siyasetinin En Başarılı İl Başkanı Ertürk İstifa Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Siyasetinin En Başarılı İl Başkanı Ertürk İstifa Ediyor
CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 2023 Yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığına başvurmak için cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek, yaklaşık 3 yıldır başarıyla sürdüğü CHP İl Başkalığı görevinden istifa edecek.

Milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanlarına, CHP Genel Merkezi'nden gelen 'istifa edin' çağrısının ardından 40’a yakın İl başkanının istifa etmesi beklenen partide milletvekili aday adaylığı düşünen CHP’li il ve ilçe başkanlarının 26 Aralık’a kadar istifa dilekçelerini CHP genel merkezlerine vermeleri istendi.

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 2018 yılında Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği genel seçimlerde 24 bin civarında oy alarak CHP’nin Aksaray’daki oylarını yükseltmiş, 700’e yakın oy farkıyla Millet İttifakı adayı, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel seçilmişti.

Yolsuzlukları Ve Sorunları TBMM Ve Ülke Gündemine Taşıdı

2020 yılı şubat ayında CHP Aksaray Olağan İl Kongresi’nde CHP İl Başkanı olarak seçilen Ali Abbas Ertürk, Parti Örgütü’yle Aksaray’ın birçok sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ülke gündemine taşıdı. Ertürk “Aksaray’ın 128 milletvekili var” sloganıyla Aksaray’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok genel başkan yardımcısını, 70’in üzerinde CHP’li milletvekilini getirerek Aksaray’ın 20 yıldır çözülemeyen sorunlarının Meclis ve Ülke gündeminde tartışılmasının da yolunu açtı.

Aksaray’da Ayak Basmadığı Yer Kalmadı

Aksaray’da yaşanan birçok sorun, eksiklik ve yolsuzluk dosyalarının üzerine de cesurca giden Ertürk CHP İl Başkanlığı döneminde CHP örgütünün bulunmadığı birçok beldede CHP Belde örgütlerini açarak Aksaraylılara “Size her zamankinden daha yakınız” mesajını verdi.  Başarılı İl Başkanı Ertürk tüm örgütüyle birlikte Aksaray’ın 8 ilçesi, 14 belde ve 175 köyüne defalarca ziyaretlerde bulundu.  Ertürk birçok etkinliğe imza atarak Aksaraylının sesi oldu.

Alışılmışın dışında bir il başkanı profili çizen Ertürk, başarılı ve cesur çalışmalarıyla Aksaray kamuoyunun takdirini kazandı.  Ertürk’ün toplumun her kesimi tarafından sevilen bir il başkanı olarak 2023 seçimleri için her zaman bulunduğu sahalarda yoğun bir çalışma takvimi ile çalışmalarına devam etmesi bekleniyor. CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Cumartesi günü 13.30’da parti binasında basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklayacak. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Asgari Ücretten Dolayı İşten Çıkarıldık”Önceki Haber

“Asgari Ücretten Dolayı İşten Çıkarıldık...

Kaza Mı Cinayet Mi?Sonraki Haber

Kaza Mı Cinayet Mi?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar