“Asgari Ücretten Dolayı İşten Çıkarıldık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaş, 8 bin 506 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete tepki gösterdi. Aksaraylı vatandaş, "Günümüz şartlarında iyi bir para diyemeyiz çünkü bu zamlar aldı başını gidiyor. Vatandaş Hakan Özcan, "Dün işten çıkartıldım asgari ücret sebebiyle. Benimle birlikte 4 kişi çıktı aynı gün içerisinde.”

 Gelir gideri karşılamıyor, karşılamadığı için de eğer bu adam evde dört nüfuslu bir aileye bakıyorsa kendisine mi harcayacak, ev kirasına mı? Suya, doğal gaza mı harcayacak yoksa çoluk çocuğunun geçimini mi sağlayacak? Gününüzde asgari ücretin en az 11-12 bin lira olması gerekir" ifadelerini kullandı.

“İşten Çıkartmalar Başladı”

Vatandaş Hakan Özcan, "Dün işten çıkartıldım asgari ücret sebebiyle. Benimle birlikte 4 kişi çıktı aynı gün içerisinde. Günde üç-dört, üç-dört… Devam ediyor. Asgari ücretten dolayı işten çıkartıldık büyük ihtimalle devam edecek. Çalışanları çok etmiyor aslında kira, yeme-içme, diğer maliyetler. Zam gelmeden önce çıkartılmayı düşünmüyorduk zaten zamdan dolayı genellikle 12. ayda başladı işten çıkarmalar. Bunun önüne geçilirse iyi olur" dedi.

"En Az 11- 12 Bin Lira Olmalı"

Asgari ücretle çalışan bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: "Günümüz şartlarında iyi bir para diyemeyiz. Çünkü bu zamlar aldı başını gidiyor. Gelir, gideri karşılamıyor, karşılamadığı için de eğer bu adam evde dört nüfuslu bir aileye bakıyorsa kendisine mi harcayacak, ev kirasına mı? Suya, doğal gaza, elektriğe mi harcayacak yoksa çoluk çocuğunun geçimini mi sağlayacak? Gününüzde asgari ücretin en az 11-12 bin lira olması gerekir ki bu adam ailesini geçindirebilsin. Bu adam bir de borçluysa, borcunu ödeyemez icraya düşer. Zamların durdurulması, bir an önce aşağıya çekilmesi gerekiyor. Öncelikle kiraların bir an önce düşürülmesi gerekiyor kiralar çok yüksek."

“Önemli Olan Zamların Önüne Geçilmesi”

Bir otoparkta görevli olarak çalışan Kenan Ağsay, “Asgari ücret kurtarmaz. Markete giriyorsun, 200 liraya dört parça şey alıyorsun. Yiyecek yok, içecek yok; hiçbir şey yok. Bir tane mont olmuş 1 milyar 200 milyon (1200 TL), giysi hiç yok. 4 çocuk var bir kendim bir hanım 6 nüfusla geçinemiyoruz asgari ücretle, bir şey alamıyoruz. Bunun önüne geçilmesi lazım. 8 bin 500 olması bir şeyi değiştirmiyor. Yine zam gelecek her şeye önemli olan zamların önüne geçilmesi" dedi.

Aksaraylı vatandaş Hidayet Kaya, "Az olduğunu düşünüyorum ama inşallah her şey düzelir enflasyon düşerse. Önceden 3 bin liraya asgari ücretle çalışırken 2 bin lira masrafımız olursa bin lira köşeye atıyorduk şimdi asgari ücretle 5 bin 250 liraya çalışıyoruz köşeye hiç para atamıyoruz" diye konuştu.

“Biz Artışlara Artık Yetişemiyoruz”

Temizlik şirketi olan İlhan Özata, "Zamların gelmesi bir şeyi ifade etmiyor önemli olan enflasyonun durdurulması. Şu zamanda 8,5 milyar (8500 lira) iyi para. Ama zamlar da gelirse, anlamı kalmayacak. Yanımda yaklaşık 25 kişi çalışıyor çok büyük farklar var geçen yıl ile bu yıl arasındaki maliyetler arasında. Biz artışlara artık yetişemiyoruz, sadece çark dönsün diye uğraşıyoruz. Artışlara yetişemiyoruz. Mecburen işçi çıkaracağız şu an 25 kişi çalıştırıyorsam, en kötü 10’a düşüreceğim. Şu şartlarda enflasyon artarsa o 10 kişiyi de çalıştıramayacağız" dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Milletvekili Kaşlı Aksaray OSB’yi Mecliste TanıttıÖnceki Haber

MHP Milletvekili Kaşlı Aksaray OSB’yi Me...

Aksaray Siyasetinin En Başarılı İl Başkanı Ertürk İstifa EdiyorSonraki Haber

Aksaray Siyasetinin En Başarılı İl Başka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar