MHP Milletvekili Kaşlı Aksaray OSB’yi Mecliste Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Milletvekili Kaşlı Aksaray OSB’yi Mecliste Tanıttı
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Genel Kurulunda Aksaray Organize Sanayii Bölgeleri hakkında bilgi verdi. İç Anadolu’nun yeni göz bebeği Aksaray olduğunu ifade eden Milletvekili Kaşlı, “OSB’de 300’ün üzerinde fabrikada 20 bine yakın işçi kardeşimiz Aksaray’ımızın ve ülkemizin üretimi ile ihracatına katkıda bulunmaktadır” dedi.

 TBMM Genel Kurulunda, Gündem Dışı söz alan MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray’ın Organize Sanayii Bölgeleriyle yaşanan son gelişimlerle tarımda ve hayvancılıkta olduğu gibi artık sanayide de söz sahibi olduğunu dile getirdi. Aksaray OSB’de 300’ün üzerinde fabrikada 20 bine yakın işçinin istihdam edildiğine dikkat çeken Milletvekili Kaşlı, “Özellikle otomotiv, Çelik Silo, tekstil, mobilya ile gıda sektörleri başta olmak üzere birçok alanda yüksek üretim hacmiyle Aksaray’ımızın ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunuyor” dedi.

“Aksaray Dünyaca Ünlü Yatırımcıların İlgi Odağı”

Aksaray’ın dünyaca ünlü yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini belirten Kaşlı, “930 bin m2 alana kurulu Organize Sanayimizde şu ana kadar alınan başvuru sayısı planlanan sayının 4 katına ulaştı. Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde kurulan 60 bin hayvan kapasiteli Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesinde 150 işletmeci tek çatı altında toplanacak Türkiye'nin kırmızı et ihtiyacının yüzde 10 'u inşallah Aksaray’dan karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin İkincisi

Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Ramazan Kaşlı sözlerine şöyle devam etti:

“Bin 445 dekar alan ile şuan da Türkiye’nin 2. Büyük jeotermal kaynaklı sera organize sanayi bölgesidir. Bölgede özellikle kadın istihdamına öncelik verilerek hem yurt içi hem de yurtdışı pazarda değerlendirilmek üzere toplamda 50 bin ton meyve ve sebze üretimi gerçekleşecektir. Bu rakamlarla Aksaray’ın sebze ve meyve üretim hasılası yüzde 50 artacak, ülkemizin ekonomisine katkısı her yıl 750 milyon TL civarında olacaktır.”

5 Üründe İlk 5’te

2021 TÜİK verilerine göre 5 ürünün üretimiyle Aksaray’ın ilk 5’te olduğunu söyleyen Milletvekili Kaşlı, “Ayçiçeği üretiminde 1. yonca, şekerpancarı, kabak, sarımsak ve çavdar üretiminde ise Türkiye’de ilk 5’te yerini almıştır. Tahıllar ve Bitkisel Ürünlerin Üretim Miktarı (Ton) bakımından ülkemiz içinde 2. sırayı almıştır, yani Aksaray üretmiş, Türkiye kazanmıştır” şeklinde konuştu.

Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Benzine 67 Kuruş Zam GeliyorÖnceki Haber

Benzine 67 Kuruş Zam Geliyor

“Asgari Ücretten Dolayı İşten Çıkarıldık”Sonraki Haber

“Asgari Ücretten Dolayı İşten Çıkarıldık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar