Aksaray'da Ak Parti 3, Chp 10 Seçim Sandığına İtiraz Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Ak Parti 3, Chp 10 Seçim Sandığına İtiraz Etti
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinin ardından tüm siyasi partiler sandıklarda yaşanan sorunlar ve usulsüzlükler ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatlarını yaptı.

Aksaray'da da yapılan seçimlerin ardından AK Parti'nin 3 sandık için, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise 10 sandık için İlçe Seçim Kurulu'nun ardından İl Seçim Kurulu'na itirazlarını verdikleri öğrenildi. 

28. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde 296 bin 566 seçmenin bulunduğu Aksaray'da, 257 bin 66 kişi oy kullandı. 250 bin 917 oy geçerli sayılırken 6 bin 745 oy ise geçersiz sayıldı. 

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk'ün verdiği bilgilere göre, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından Aksaray genelinde 3 seçim sandığı için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu. Aktürk, itirazlarının kabul edilmediğini ifade ederek, Aksaray'daki seçimlerde sandıklarda büyük bir problem yaşanmadığını, teknik olarak yaşanan sorunların da düzeltildiğini belirtti.

 

Aksaray'da Sandıklarda Teknik Aksaklıkların Dışında Çok Büyük Problemler Yaşanmadı 

MHP İl Başkanı Avukat Mustafa Çölkesen ise gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin seçim kurulunda olduğunu belirterek, "Aksaray'da hemşehrilerimiz seçimlere büyük ilgi göstermiştir. Sandık başında görevli müşahitlerimiz, sandık başkanları, bina ve okul sorumluları genel olarak sakin, katılımı çok yüksek bir seçimi sonlandırdı. Seçim kurulunda görmüş olduğumuz teknik ufak tefek aksaklıkların dışında Aksaray'da sandıklarda çok büyük problemler yaşanmadı" dedi.

 

Millet İttifakı Aksaray'da 10 Sandığa İtiraz Etti 

Millet İttifakı bileşenleri Cumhuriyet Halk Partisi İl Hacı Ali Keleş ve İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal ise Aksaray'daki seçimlerde toplamda 10 sandığa itiraz ettiklerini söyleyerek, itiraz ettikleri sandıklar hakkında İlçe Seçim Kurulu'nun şu ana kadar kendilerine bir dönüş yapmadıklarını ifade etti. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk: Elde Ettiğimiz Başarıyı Zaferle Taçlandırma VaktiÖnceki Haber

Başkan Aktürk: Elde Ettiğimiz Başarıyı Z...

Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlara 150.000 Tl’ Ye Kadar Hibe DesteğiSonraki Haber

Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlara 150...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar