Aksaray’da Ak Parti Gençlik Kolları Üyelerinin CHP Gençlik Kollarına Saldırdığı İddia Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Ak Parti Gençlik Kolları Üyelerinin CHP Gençlik Kollarına Saldırdığı İddia Edildi
Aksaray’da CHP Gençlik Kolları, iddia edilene göre seçim çalışması yaparken AK Gençlik'in saldırısına uğradı. Arbedede, 3 CHP'li yaralandı. 

 Edinilen bilgiye göre, Aksaray Ebulfeyz Elçibey Caddesi'nde seçim çalışması yürüten CHP Gençlik Kolları'na, AK Gençlik saldırdı. AK Gençlik, CHP Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, Gençlik Kolları Üyesi Turgut Gevenç ve Merkez İlçe Yöneticisi Bekir Gündüz'ü darp etti. Darp sonucu hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Meydana gelen olayın ardından, CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin ve CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.

Gençlik Kollarımıza Muşta Ve Bijon Anahtarlı Saldırı Oldu

Hastane önünde açıklama yapan İl Başkanı Hacı Ali Keleş, “Bugün iftardan sonra saha çalışması yapmak için Kafeler Caddesi'nde esnaflarımızı ziyaret ederken gençlik kollarımıza muşta ve bijon anahtarlı saldırı olduğunu öğrendik. Öncelikle bu saldırıyı şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Bu saldırının planlı ve programlı olduğunu gösteren ciddi emarelerimiz var. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimin güvenli bir ortamda huzurlu bir şekilde, dostane bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Bütün çabalarımız bu yönde. Saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede bulunacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hiçbir Ferdini Bir Milim Geri Adım Attıramazlar

Açıklama yapan Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, "Seçim çalışması yaparken Gençlik Kolları Başkanımıza, il, ilçe yöneticilerimize ve partimizin bir çok gencine partimizin broşürlerini dağıtırken bir saldırı olmuştur. Ülkemiz kritik bir seçim sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu seçim sürecini anlaşılan ülkeyi yönetenler terörize etmeye devam edeceklerdir. İki gün önce İYİ Parti'nin İstanbul il başkanlığına yapılan saldırı, bugün gençlik kollarımıza yapılan saldırı, ülkeyi yönetenlerin kirli dili, tarzı, tavrı gösteriyor ki bu seçim sandıkta istediğini alamayanların sokakları karıştırarak, sokakları terörize ederek bir sonuç almaya çalışacaklarının işareti. Ama kafalarından ne geçerse geçsin kirli vicdanlarında hangi planları yaparlarsa yapsınlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiç bir ferdini bir milim geri adım attıramazlar, diz çöktürmezler, bir adım geri çektiremezler bize" dedi. 

Bir PKK İşareti Arayanlar Dönüp Kirli Tarihine Baksınlar

Ertürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bugün arkadaşlarımıza saldıranlar HDP-PKK propagandası yaptıklarını söylemiş. Bir PKK işareti arayanlar dönüp kirli tarihine baksınlar. Bu partinin tarihinde hiç bir terörizmin izi, emaresi ve işareti bulunamaz. İl başkanımız bahsetti bazı emareler var diye. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız, sosyal medyada yaptığı araştırmalarda saldırıyı yapan 6-7 kişiden üçünün AK Gençlik yelekli, AK Parti il başkanı ile verdikleri pozlara ulaştılar. Emniyet güçlerimiz failleri bulmak için çalışmalara devam ediyorlar. AK Parti il başkanına sesleniyorum 'Çakallarını geri çek.' Eğer bu yolda bunları deneyecekseniz Ali Abbas Ertürk’ü en iyi siz tanırsınız. Hırsızlarınızı bu şehirden nasıl kovaladıysam çetenizi, çakalınızı, otçunuzu, hapçınızı bu şehirden öyle kovalarız. Biz kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Biz bu seçimin güvenli bir ortamda geçmesini istiyoruz, biz demokrasinin tecelli etmesini istiyoruz. Sarılarak, kucaklaşarak, bahar havasında dostluk ortamında bir seçim yaşamak istiyoruz. Ama bazılarının anladığı bu dil değilse gençlerimizin üzerine öldüresiye saldırmak ise bunu planlamak ise ki bunu ortaya çıktığı zaman tepkimiz çok daha fazla olacak. Cumhuriyet Halk Partisi de bu kirli oyunların hiçbirine pabuç bırakmaz bunu böyle bilsin o yanındaki fotoğrafta bulunan AK Parti il başkanı. Tüm siyasi partilere, devleti yönetenlere, kolluk kuvvetlerimize, herkese bu seçim güvenli bir ortamda geçsin istiyoruz. İsmet Paşanın söylediği gibi 'Eşkıyanın gece yarısı ne yapacağı belli olmaz' sözünü yaşadığımız bir dönemdeyiz. Bu yöntemler onaylamadığımız yöntemler, asla kabul edemeyeceğimiz yöntemler ama eğer bu Ali Abbas Ertürk’ün izlediği siyasetin, ortaya çıkardıklarının, birilerinin planlarını alt üst etmesinin sonucuysa, gençlerimize değil yiğitçe mertçe gelin Ali Abbas Ertürk ile hesaplaşın. 

AK Parti Gençlik Kolları'nın Alkollü Olarak Saldırdıkları Söyleniyor

Bu arkadaşlar demek doğru değil artık, arkadaşlarımıza saldıranların alkollü olduğunu söylüyor, hani din iman konusuna gelince Allah muhafaza kimseye bırakmazlar ama Ramazan ayında AK Parti Gençlik Kolları'nın alkollü olarak saldırdıklarını söylüyor, arkadaşlarımızın iddiası bu. Koku aldıklarını söylüyorlar. Bunlar tez zamanda bulunmalıdır. Alkollü iseler o alkol vücuttan atılmadan bir an önce testleri yapılmalıdır. Gençlik Kollarımızın ya da herhangi bir ferdimizin başına bir iş gelirse dünyayı başınıza yıkarım.”

Alkollü Ve Ak Partili Gençlik Kolları Üyeleri Alenen Bize Saldırdı

Açıklamada bulunan Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca da konuyla ilgili olarak, "Bugün saat 22.00'de broşür dağıtımımız ve gençlere siyaset anlatmak için sahadaydık. Adese mevkisinde bizim Gençlik Kollarımıza broşürü görür görmez hakaret edilmeye başlandı ve ondan sonra siz PKK'lısınız dendi. Bu ortam gerginliğinden dolayı beni aradı arkadaşlarım. Arkadaşlarımın bana ilettiği 'Sen CHP Gençlik Kollarını arıyorsan ben de AK Parti Gençlik Kolları Başkanımı arıyorum' dendiği. Ben oraya geldiğimde olay biraz yatışmıştı. Ancak biz güvenlik güçlerimize haber verdiğimizde alkollü ve AK Partili Gençlik Kolları üyeleri alenen bize saldırdı. Din, iman, kitap siyaseti yapanlar Ramazan ayında alkollü, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarına saldırdılar. Çakallarını üzerimize saldın, hepsi gelsin bir milim geri adım atan şerefsizdir bu kadar net söylüyorum, bu kadar açık söylüyorum. Yine yarın Kafeler Caddesindeyim her gün oradayım bekliyorum yine" dedi. Haber: Sedef Nazlı 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yapılandırma Kanununun Detayları Belli OlduÖnceki Haber

Yapılandırma Kanununun Detayları Belli O...

Yerli Tenis Topu Fırlatma Makinesi İçin Çalışmalar BaşladıSonraki Haber

Yerli Tenis Topu Fırlatma Makinesi İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar