Aksaray'da Bayram Namazı Saati Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Bayram Namazı Saati Belli Oldu
Ramazan Bayramı öncesinde Aksaraylı vatandaşlar, bayram namazının ne zaman olacağını merak ediyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazı saatini açıkladı.

 Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı Ramazan Bayramı namaz saatini açıkladı. Ramazan ayının bitişiyle birlikte son teravih namazı kılındı ve 11 ayın sultanı Ramazan ayı bir sonraki yıla kadar uğurlandı.

"Vatandaşlar Camilere Giderek Bayram Namazı İçin Saf Tutacak"

Mübarek ayın ardından 10 Nisan 2024 Çarşamba günü Ramazan Bayramı başlıyor. Ramazan Bayramı namazı Aksaray’da 06.45 kılınacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Veysel Işıldar, "11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in ardından Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde eda edilecek. Diyanet’in namaz vakitleri ekranındaki bilgilere göre; Aksaray: 06:45’te sabah bayram namazında buluşacak. 10 Nisan tarihinde vatandaşlar camilere giderek bayram namazı için saf tutacak. Tüm illerin bayram namazı vakitleri birkaç dakika farklılık gösterecek" dedi.

"Ramazan ve Kurban Olmak Üzere Yılda İki Kere Kılınan Bayram Namazı, Allah’a Şükrün Bir İfadesidir"

"Bayram namazı, İslam dünyasında büyük bir coşkuyla kılınan, dini bayramların sabahında eda edilen önemli bir ibadettir" diyen Işıldar, "Ramazan Bayramı'nın birinci günü kılınacak olan bayram namazı, topluluk halinde camilerde ya da namazgâhlarda gerçekleştirilir. Bayram namazına katılmak isteyen vatandaşların, namaz saatinde camilerde hazır bulunmaları gerekmektedir. Müslümanlar, Ramazan ayının sona ermesi ve Kurban Bayramı'nın bitişinin hemen ertesi günü, şafak vaktinde bayram namazı kılar. Buluğ çağına ermiş ve akıl baliğ olmuş her Müslümanın bayram namazını kılması Hanefi mezhebine göre vacip, Şafii mezhebine göre sünnettir. Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda iki kere kılınan bayram namazı, Allah’a şükrün bir ifadesidir. Oruç ve kurban ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar, kendilerini bu günlere ulaştırdığı için bayram namazı ile Allah’a şükrederler" sözlerini kullandı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarşı Pazarda Bayram Yoğunluğu YaşanıyorÖnceki Haber

Çarşı Pazarda Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Yüksek Faiz İkinci El Otomobilleri VurduSonraki Haber

Yüksek Faiz İkinci El Otomobilleri Vurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar