Aksaray'da Katledilen 7 Yavru Köpek İle İlgili CHP'den Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Katledilen 7 Yavru Köpek İle İlgili CHP'den Açıklama
Aksaray’da geçtiğimiz haftalarda 7 tane yavru köpeğin çeşitli işkenceler ile öldürülmesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin ve Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk açıklamalarda bulundu.

  Aksaray'da insanlıktan utandıran vahşet, geçtiğimiz hafta yürekleri dağlamıştı. 7 yavru köpeğin acımazsızca katledilmesinin ardından CHP cephesinden bir basın açıklaması yapıldı.

Bu Vahşetin Hiçbir Değerle Bağdaşması Mümkün Değildir

CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, yaşanan vahşetle ilgili olarak, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ilimizde sokak hayvanları bir vahşete maruz kaldı. Türlü türlü işkencelerle birçok sokak hayvanı katledildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntüleri izleyen herkesin kanı dondu, izleyen herkes insanlığından utandı. Böyle bir vahşet ne insanlığa sığar, ne ahlaka sığar, ne vicdana ne de dinimize sığar. Bu vahşetin hiçbir değerle bağdaşması mümkün değildir" dedi. 

Üzgün Olduğumuz Diğer Konu 1 Hafta Geçmiş Olmasına Rağmen Şehrimizin Siyasetçilerinden Açıklama Yapılmamış Olmasıdır

Hayvanlara yönelik şiddetin giderek arttığını ve bu konuda adım atılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Keleş, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Bu durum hepimizi derinden üzmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem bu duruma dikkat çekmek hem de hayvanlara verdiğimiz değeri göstermek üzere bu basın açıklamasını yapmak durumunda kaldık.

İlimizde, insan diyemeyeceğimiz canavarlar tarafından böyle bir vahşetin yaşatılmış olmasından dolayı son derece üzgünüm. Sokak hayvanlarının türlü işkencelerle öldürülmeleri hiçbir vicdanla, hiçbir ahlakla bağdaşmaz. Bu vahşeti yaşatan faillerin bir an evvel yakalanıp gerekli cezaları almaları konusunda, buradaki açıklamamızın ardından partili hukukçularımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız.

Üzgün olduğumuz diğer bir konu da bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yaklaşık 1 hafta geçmiş olmasına ve Aksaray halkının vicdanında büyük bir yara açılmış olmasına rağmen şehrimizin yöneticilerinden, seçilmiş milletvekillerinden, siyasetçilerinden bu konu ile ilgili hiç bir açıklama yapılmamış olmasıdır. Bu tepkisizlik, hayvanların yaşam hakkını sağlamak ve korumak adına kat edilecek daha çok yolumuzun olduğunu göstermektedir."

Aksaray Kamuoyu Vicdanını Böylesine Yaralayan Bu Olayla İlgili Yine Kamuoyu Adına Soruyoruz

"Savcılık tarafından bu konuyla alakalı soruşturma başlatılmış mıdır? 5199 sayılı hayvanları koruma kanunun 15. maddesi gereği Valilik bünyesinde bulunması gereken ‘’İl Hayvanları Koruma Kurulu’’ bu konudan haberdar mıdır? Haberdarsa bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olağanüstü toplanmış mıdır?

Toplandılarsa almış oldukları kararları kamuoyu ile neden paylaşmamaktadırlar?

Söz konusu faillerin ortaya çıkartılması için herhangi bir girişimde bulunmuşlar mıdır?

‘’İl Hayvanları Koruma Kurulu’’ ilimizde hayvanlara karşı yapılan şiddet eylemlerinin önlenmesi konusunda ne tür planlamalar ve çalışmalar yapmıştır?" sorularını soran Keleş, şu ifadeleri kullandı: 

"Ayrıca buradan TBMM’ye de seslenmek istiyorum. Yaşadığımız bu vahim olayın ardından hayvan hakları konusunda yasalarımızın ve yaptırımlarımızın yeterli olmadığı bir kez daha görülmüş olmasına rağmen, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerimiz tarafından Meclis'e ısrarla sunulan önergelerimizin değerlendirilmesi neden hala ele alınmamaktadır? Bu çabalarımızın biran önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 

Yine 'Hayvanlara yönelik yapılan saldırılar hususunda Cumhuriyet Savcılarının re‘sen harekete geçmesi şarttır' önerimizin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu’nun 1. maddesinin 'Bu kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.' şeklinde hükmolunduğu bilinmektedir. Bu amaç doğrultusunda tüm yerel yönetimlerin, kamu personellerinin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğinin de ayrıca altını çizmek istiyoruz. Ülkemizde ve son örneğinin ilimizde yaşandığı bu vahim olayların yasalar, yaptırımlar ve topyekûn bir mücadele ile son bulmasının mümkün olduğunu hatırlatır, saygılar sunarız."

Hayvanlarımıza İşkence Edecek Kadar Vahşileşen Aynı Cinsi Yaşadığımız, İnsan Olmaya Utandığımız Olaylar Yaşandı

CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, Konya'da yaşanan hayvana şiddet olayının ardından Aksaray'da yeni bir skandal olayın yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarına, bizlere emanet edilen bizlerin vicdanına, bizlerin adamlığına emanet edilen hayvanlarımıza işkence edecek kadar vahşileşen aynı cinsi yaşadığımız, insan olmaya utandığımız olaylar yaşandı. Bildiğiniz gibi bu bir inanç sorunudur, bu bir merhamet sorunudur, bu bir vicdan sorunudur, bu bir adam olma sorunudur, bu bir denetimsizlik sorunudur. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz. Gerçekten kelimelerin bittiği yer. Bu olayı, basında haber olmasın diye üzerini kapatarak çözemeyiz çözülmez. İlgililerin ne yapıldığını, aksine yapılan işleri kamuoyuna paylaşıp bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını göstermeleri gerekir. Bu konuda önemsediklerini şayet göstermek istiyorlarsa, biz bekliyoruz. Bu yapılanın insan dışı hareketin karşılığında nasıl bir işlem yapılacak nasıl bir soruşturma yürütülecek nasıl bir ceza verilecek? Bu konuda yapılacakları bekliyoruz. Kanunlar yetersizse kanun düzenlemesi yapılmalı, denetimler yetersizse denetimler yapılmalı, eğitim eksikse, yetersizse eğitim verilmeli ama Cenab-ı Allah’ın bize emaneti üç aylar içerisindeyiz bu masum ağızsız, dilsiz kullara sahip çıkılması konusunda her birimiz gerekli hassasiyeti ortaya koymak zorundayız.”

Katledilen 7 Yavru Köpekle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, Aksaray'da 7 yavru köpeğe işkence ederek öldüren kişiler hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığından konuyla ilgili basın açıklaması yapılırken, şu ifadelere yer verildi:

"Aksaray İli Merkez İlçe Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Gümrük Müdürlüğü arkasındaki boş arazide 14.01.2023 günü saat 12.00 sıralarında S.K isimli bir vatandaşın ihbarda bulunarak 7 adet köpeğin ölü olarak bulunması beyan ettiği olaya dair bir kısım basın yayın organında geçen haberlere ilişkin; Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. Açıklanan olay kapsamında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kolluk kuvvetlerine verilen talimatlar doğrultusunda 14/01/2023 tarihinde soruşturma başlatılmış olup, Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması, sorumluluğu bulunan kişilerin tespit edilip haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken tüm araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir." Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DSYB'de Tarihi Seçim: Büyük Farkla 4. Kez SeçildiÖnceki Haber

DSYB'de Tarihi Seçim: Büyük Farkla 4. Ke...

Aksaray Belediyesi İtfaiye Aracı Kaza Yaptı: 6 İtfaiye Eri YaralandıSonraki Haber

Aksaray Belediyesi İtfaiye Aracı Kaza Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar