Aksaray'da Yeni Tosuncuk Vakası: 40 Milyonluk Süt Vurgunu İddiası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Yeni Tosuncuk Vakası: 40 Milyonluk Süt Vurgunu İddiası!
 Aksaray Altınkaya köyünde Muharrem A. isimli süt toplayıcısı, iddia edilene göre köylüden topladığı sütleri satıp 40 milyon liralık vurgun yaparak, yurt dışına kaçtı Ürettiği sütü Altınsoy'a satıp mağdur olan vatandaşlardan Osman Atak, "Bir tosuncuk vakası da bizim köyden çıktı" diyerek duruma isyan etti. 

 Aksaray'ın Altınkaya köyünde, uzun zamandır süt toplayıcılığı yapan Muharrem A. iddia edilene göre köylünün sütünü satıp, elde ettiği paralarla yurt dışına kaçtı. Altınsoy'un 40 milyon lira vurgun yaptığı öne sürüldü. 

"Dediklerine Göre 30-40 Milyon Kadar Parayla Kaçmış"

Mağdur vatandaşlardan Osman Atak, "Altınkaya köyünde hayvancılık ve çiftçilik yapıyoruz. 7-8 senedir Muharrem A. isimli sütçü ile çalışıyoruz. Sütümüzü bu arkadaşa veriyorduk, son iki aylık süt paramızı vermedi. Zaten bir ay geriden geldiği için 45-46 günlük bir süt parası alacağımız var. Altınkaya da milletin parasını vermeden kaçtı. Yetkili kişilerden bu şahsın bulunup köyümüzdeki mağdur olan çiftçilerin, hayvancılıkla uğraşan bu arkadaşların, mağdur vatandaşların bir an önce parasının iade edilmesini savcılıktan ve devletten istiyoruz. Bu zaten iki üç aydır belli etmişti ama biz fark edemedik. Son üç dört gün içerisinde milletten para almış, çek kırdırmış, dediklerine göre 30-40 milyon kadar parayla kaçmış" dedi.

Bir Tosuncuk Vakası Da Bizim Köyden Çıktı

Vatandaşın ciddi şekilde mağdur olduğunu belirten Atak, "Bir tosuncuk vakası da bizim köyden çıktı" diyerek, şöyle konuştu:

"Köyde en kötü süt parası alacağı olan 1 ton süt verse bir ineği olanın 10 bin lira alacağı var. Zaten süt parası yemi kurtarmıyor, bir de böyle olunca millet zaten borçlu. Yarın çarşısı, pazarı var. Adam sütçüye güvenip yarın belki pazara gidecek parası yok. Akşam arkadaşımın bir tanesi aradı 'ben yarın doktora gidecektim, param yok' diyor. Ne yapalım biz şimdi? 80-90 müşterisi var kooperatif değil bu şahıs. Aksaray Süt Birliği'ne kayıtlı. Buradan Aksaray Süt Birliği'ne de duyuruyoruz, biraz ilgilensinler, bu adamı bulsunlar. Zaten ikinci ay faturasını da ödememiş. Aslında bizim muhatabımız Süt Birliği. Savcılık artık nasıl yapar, nasıl eder bilmiyoruz. Başka firmalara Ortaköy'de iki tane süt firmasına veriyordu bizim sütümüzü, o iki firma da akşam buradaydı. Onların da alacağı var. Aksaray’da çeşitli esnafların da alacağı varmış. Bizim kulaktan duyduğumuz tefecilerden takıntı yapmış patlamış en sonunda gitti. 

Köylünün 3-4 Milyon Kadar Alacağız Var

Bizim köylünün toplamda 3-4 milyon kadar alacağı var. 100 bin alacağı olan da var, 50 bin alacağı olan da var. En kötü 10 bin lira alacağı olan da var. Bizim sütçünün yanında çalışan arkadaşlar arabayı evinin önüne getirmiş en son, pazartesi sabah sütü topladıktan sonra. Bunun Aksaray’da bir damadı var. Damadı gelmiş arabayı alıp götürmüş. Köylü de arabayı aldı götürdü deyince anlamış. Yoksa bir hafta anlamazdık biz bu adamın kaçtığını. Yurt dışına kaçmıştır büyük bir ihtimalle, Türkiye de olsa duyulur. Tabi suç duyurusunda bulunacağız, hakkımızı arayacağız herkesin alacağı bir meblağsı var ama nasıl yaparız nasıl ederiz bilmiyorum. Bu şekilde yapması iyi olmadı. Daha önce de bizim köyde iflas eden sütçüler oldu köylümüz, ama onlar kaçmadı. 10 liraysa 5 lira verdi helalleşti borcunu ödedi. Onlar da hala köyün içinde ama bunun gibi yapmadılar bu parasını aldı, voleyi vurdu." Haber: Kemal Onur Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Yarın Değil Hemen Şimdi “Türkiye Yüzyılı” İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”Önceki Haber

“Yarın Değil Hemen Şimdi “Türkiye Yüzyıl...

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak: “Amacımız Ticaret Değil Tüketicilerimizi Uygun Fiyatlarla Buluşturmak”Sonraki Haber

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak: “Amacım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar