Aksaray'dan Deprem Bölgesine Tam Destek: 110 Tır Bölgeye Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'dan Deprem Bölgesine Tam Destek: 110 Tır Bölgeye Ulaştı
Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem, 10 ile kâbusu yaşattı. Tüm Türkiye, yaralarını sarmak için kenetlendi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem afetine yönelik basın açıklamasında bulunan Aksaray Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç, yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirdi. 

 Valilik toplantı salonunda Aksaray Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç, Aksaray’da el ele omuz omuza dayanıma içinde çalışma yapıldığını ifade ederken, "Hava muhalefeti, don, buzlanma nedeniyle yolların açık olması hayati öneme sahipti. O anlamda çok şükür şehirlerarası yollarımızın hepsi açık. Görevlilerimiz görevlerinin başında. Köy yollarımızın da tamamı açıldı ve çalışmalarımız devam ediyor. Esas derdimiz bu yollardan geçişlerin sağlıklı bir şekilde sağlanması" dedi. 

110 Tır Deprem Bölgesine Gönderildi

Aksaray'da yardım seferberliğinin başladığını söyleyen Vali Vekili Erdinç, "Aksaray’ın ne kadar yardımlaşma içinde olduğunu da tüm milletimize göstermiş olduk. Deprem gününden bu yana, her türlü malzemenin bulunduğu 110 tır deprem bölgesine gönderildi, ulaştırıldı. Yine hummalı bir şekilde yardım çalışmalarımız devam ediyor ve 10’un üzerinde tır daha göndereceğiz" dedi. 

627 Kamu Personelimiz, 145 Aracımız Bölgeye İntikal Etti

Erdinç, ikinci yurdun da açılacağını söylerken, "1. yurdumuz dolmuş durumda. 935 misafirimiz Aksaray’da yurtlarımızda barındırılıyor. Yurt görevlilerimiz vatandaşların kayıtlarını alıyor. Her türlü ihtiyaçları, giyim, kuşam, tıbbi malzeme gibi her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Yerinde sağlık hizmeti veren, poliklinik hizmeti veren sağlık personelimiz de mevcut. 112 ekiplerimiz ambulansla beraber orada hazır bekliyor. 2 yurdumuz arasında 1 kilometre mesafe var. Aksaray’dan şu ana kadar 627 kamu personelimiz, 145 aracımız bölgeye intikal etmiş durumda. 135 AFAD gönüllüsü olay yerine gitmiştir. Bunun haricinde çok sayıda da vatandaşlarımız olay yerine ulaştı. Hastanemizde de sağlık hizmetlerimiz hızla sürüyor. 354 depremzedemiz hastanelerimizde tedavi edildi. Şu an 56 yatan ve tedavi gören hastamız var. 14’ü yoğun bakımda. Sağlıkta tüm hizmetlerimizi seferber ettik. İlçelerimizde de kaymakamlıklarımız tarafından hizmetler sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de Tüm Spor Müsabakaları ErtelendiÖnceki Haber

Türkiye’de Tüm Spor Müsabakaları Ertelen...

Depremde Kaldığı Otelin Yıkılması Sonucu Vefat Eden Aksaraylı Asker Toprağa VerildiSonraki Haber

Depremde Kaldığı Otelin Yıkılması Sonucu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar