Aksaray’ı 42 Büyükelçi Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’ı 42 Büyükelçi Ziyaret Etti
Aksaray Valiliği Aksaray'ın kültürel zenginliklerinin dünyaya tanıtılması adına organize edilen ve Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen gezi programı çerçevesinde 42 ülkenin büyükelçisi ve elçilik diplomatlarından oluşan heyeti Aksaray’da ağırladı.

Aksaray Valiliğince düzenlenen program kapsamında davetli büyükelçi ve diplomatlar ile ailelerinden oluşan heyeti karşılayan Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray için tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Polonya, Pakistan, Kore, Özbekistan, Arnavutluk, Moldova, Letonya, Ürdün, Malta, İran, Bulgaristan, Moğolistan, Uganda, Somali, Tanzanya, Peru, Pas, Ekvator, Tacikistan ve Dominik Cumhuriyeti'nin de aralarında bulunduğu 42 ülkeden Aksaray’a gelen büyükelçi ve diplomatların, aileleriyle tarihi ve doğal yerleri görme imkânı bulacağını kaydeden Vali Aydoğdu; Aksaray için tarihi günlerden birisinin yaşandığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'na Özel Teşekkür

Vali Aydoğdu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere bu ziyaretlerde emeği geçenlere teşekkür ederek "Misafirlerimiz bugün Ihlara Vadisi'nden başlayarak Selime Katedrali, Güzelyurt, yeraltı şehirleri, Sultanhanı Kervansarayı'nı ziyaret edecek’ dedi.

Ihlara Vadisinde doğa yürüyüşü yapan büyükelçiler ve elçilik diplomatları içerisinden Melendiz Çayı’nın aktığı Vadide yer alan kilise ve yaşam alanlarını gezdi. Heyet üyeleri program kapsamında Selime Katedralini gezdikten sonra Güzelyurt İlçesinde Aksaray Üniversitesi tarafından düzenlenen Gastronomi festivaline katıldı. Gezide Güzelyurt Cami Kilise ziyaretinin ardından Alanyurt Köyünde çilek tarlasında çilek toplayan büyükelçiler Saratlı Aziz Aziz Mercurius Yer altı şehrini gezdikten sonra Aksaray Müzesini ziyaret etti. Ünlü Aksaray Malaklı Köpeği ile fotoğraf çektiren büyükelçiler son olarak Kervansarayı gezip akşam yemeği programında bir araya geldi.

“Bu Samimiyet Virüsü Dünyayı İstila Edecek”

Ziyaretler ile ilgili konuşan Vali Aydoğdu “Mutluluk nedir? Mutluluk bir Vali için tecrübeli bir Genel Müdürün en güzel gezimizi Aksaray’a yaptık demesidir. Mutluluk, 40 ülkenin en kıdemli büyükelçisinin en samimi en içten gezimiz Aksaray da oldu demesidir. İnsan karşıdakine olanı verir. Kendinde olanı verir. Eğer sizde hoşgörü, merhamet, sevgi ve misafirperverlik yoksa sizin tarihinizden, kültürünüzle bunları bir araya getiremiyorsanız karşıdaki insanlara bunu veremezsiniz. Ben umut ediyorum ki Aksaray’dan başlayan bu samimiyet virüsü 870 milyondan başlayarak bütün dünyayı istila edecektir. Bugün kişisel ve kurumsal olarak Aksaray'ın gurur günü. Sevgi bulaşıcıdır önce sevene bulaşır. Bugün biz size Aksaray'ın sevgisini, samimiyetini ve bütün güzelliklerini bulaştırdık” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çantasında 1,5 Milyonluk Altınla Yakalandı ‘Altınlardan Haberim Yok’ DediÖnceki Haber

Çantasında 1,5 Milyonluk Altınla Yakalan...

Belediyeden Evlere Yemek ServisiSonraki Haber

Belediyeden Evlere Yemek Servisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar