Aksaray'ı İleri Taşıyacak Protokolde İmzalar Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'ı İleri Taşıyacak Protokolde İmzalar Atıldı
Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası İle ATSO Arasında Aksaray'ı İleri Taşıyacak Protokol

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile ATSO arasında Aksaray'ı güçlendirecek bir protokol imzalandı. Bu protokolle birlikte Aksaray'ın ticarette ve ihracat alanında pozitif yönde etkilenmesi bekleniyor. 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası ve Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı ATSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantı salonunda yapıldı. 

Almanya’dan gelen Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Kocagöl, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı’dan oluşan heyet Aksaray’da birçok temasta bulundu. 

Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki Altuntaş Grup ve CEK Tekstil’e ziyaret gerçekleştiren heyet, bu ziyaretin ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti.

 

ATSO'da Türk Alman Ticaret Odası İrtibat Ofisi Kuruldu 

Organize Sanayi Bölgesi ve Resmi ziyaretlerin ardından heyet, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunarak iş birliği protokolü ve ATSO Hizmet Binası içerisindeki Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat Ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Almanya’da ticaret ve yatırım fırsatları konulu bilgilendirme toplantısına çok büyük bir katılım gerçekleşirken, açılışta konuşan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, "2003 yılından bu yana Almanya’da ülkemizi temsil eden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası o günden bu yana Türkiye ve Almanya arasında gelişen her türlü ticari konuda şirketler, resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleri için bir temas noktası ve arabulucu olarak rol oynamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

"Almanya ile Aramızdaki Köprüyü Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla Kurmalıyız" 

Almanya'da böyle bir STK'nın olması iş dünyası için büyük bir önem arz ettiğini, Aksaray iş dünyası olarak bu nimeti en iyi şekilde kullanmaları gerektiğini belirten Koçaş, "Almanya ile aramızdaki köprüyü Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla kurmalıyız. ATSO ve Aksaray iş dünyası olarak Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla ortak hareket ediyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Zaten hemşehrimiz sayın Mehmet Kocagöl de Darmstad Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyon Üyesi olup bizimle sürekli temas halindedir. Kendisine de burada bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Bizim Hedefimiz İhracatta 20-30 Milyon Dolarları Konuşmak" 

2022 senesinde Almanya'ya 5 milyon 230 bin dolarlık bir ihracat olduğunu, 2023 itibariyle bu rakamın 2 milyon 219 bin dolar seviyesinde olduğu bilgisini veren Başkan Koçaş, "2022 yılında en çok Aksaray’dan ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Almanya 10. sıradayken 2023 Ağustos ayı itibariyle 15. sıradadır. İnşallah 2022 yılı rakamlarına kalan çeyrekte yetişip geçtiğimiz yılın üzerine çıkmayı istiyoruz. Tabii ki kıyaslamamız geçtiğimiz yıl itibariyle olduğu için inşallah diyoruz. Fakat bizim hedefimiz bu rakamların çok çok üzerindedir.

Bunu birlikte başaracak ve 5 milyon dolarlar değil 20-30 milyon dolarları konuşur hale gelmeliyiz. Almanya ile hangi sektörlerde fazla ihracat yapmışız onlara bakacak olursak en fazla makina ve aksamları, demir çelik, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, tekstil, kimyevi maddeler, mobilya ve otomotiv sektörleri ön planda. Burada hedefimiz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu sektörleri çoğaltmak ve ihracatımızı artırarak Almanya ile iş birliğini güçlendirmektir. Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat ofisimizde bu nokta da çalışmalar yürütecektir" açıklamasını yaptı.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de toplantıya katılan firmaların Aksaray'ın ticaretine büyük katkı sağladığını, yapılan toplantının her iki ülke adına ve Aksaray için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

"Aksaraylı Firmalar Almanya'da Daha Fazla Yer Almalı" 

Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Mehmet Kocagöl de Aksaray'a hizmet etmekten büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek, Aksaraylı firmaların Almanya'da daha fazla yer almasının önemli olduğunu, bunun için gerekli olan tüm destekleri vermeye de hazır olduklarını ifade etti. 

Almanya’da ticaret ve yatırım fırsatlarından bahseden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Alman hükümetinin yatırımcılara sağladığı fırsat ve hibelere değinerek, kurulan irtibat ofisinin de iş insanlarının hizmetinde olduğunu vurguladı. 

Kalabalık toplantı sonrasında fotoğraf çekimi yapılırken, toplantıya katılanlar ATSO Başkanı Ahmet Koçaş'a böyle bir organizasyon yaptıkları için teşekkürlerini sundu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Devriyede Firari Hırsızı EnselediÖnceki Haber

Jandarma Devriyede Firari Hırsızı Ensele...

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Mazota Verilen Destek Oranı Artırılmalıdır”Sonraki Haber

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Mazota Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar