Aksaraylı Sürücüler Yayalara Yol Verme Konusunda Sınıfta Kalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylı Sürücüler Yayalara Yol Verme Konusunda Sınıfta Kalıyor
İçişleri Bakanlığının her yıl düzenli olarak "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" sloganı ile 81 ilde düzenlemiş olduğu çalışmada, Aksaray'da da uygulama yapıldı.

Yayalara öncelik verilmesi beklenirken, sürücüler bu kurala uyma konusunda sınıfta kalıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen yayalara öncelik hakkı, teoride var olsa da uygulamada ne yazık ki etkili olamıyor. Denetlemeler sırasında yayalara öncelik vermeyen sürücülere 2 bin liraya yakın trafik cezası kesiliyor. Aksaray'da yayalar, trafikte gerekli önemi görmezken, çok sayıda araç sahibi de karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara yol vermiyor. İçişleri Bakanlığı da bu sorunun önüne geçmek amacıyla sürücülere idari para cezası uyguluyor. Ancak buna rağmen Aksaraylı sürücüler, yayalara yol vermeme konusunda direniyor. 

Yayalar Trafikte Sürücülerin Bilinçsizliği Nedeniyle Büyük Sıkıntı Yaşıyor

Yayalar ise kendi hakları konusunda tam olarak bilinçli davranmazken, yaya geçidi dışındaki alanlardan geçmeye çalışmaları da sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yaya geçidinin olduğu bölgede geçiş üstünlüğüne sahip olmasına rağmen çok sayıda yaya, araçların durmayacağı düşüncesiyle karşıdan karşıya geçmeyerek, yolu araçlara bırakıyor. Öte yandan sürücüler yol vermedikleri gibi, yaya geçitlerine araçlarını park ederek yayaların geçiş hakkına sahip olduğu alanı da kapatarak, bu hakkı suistimal ediyor. Yayalar, haklarını rahatlıkla kullanabilmek için sürücü kurslarına büyük iş düştüğünü ifade ederken, yanlış yapılan parklar, yayaya saygısızlık, araçlarda sinyal vermeme gibi birçok sorunun yaşandığını belirtiyor. Sürücü kurslarındaki denetimin sıklaştırılması, eğitimler konusunda daha bilinçli sürücülerin yetiştirilmesini talep eden yayalar, trafikte en az sürücüler kadar rahat şekilde yolculuk yapmak istiyor. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüik Açıkladı: Yaşam Süresi Azalıyor!Önceki Haber

Tüik Açıkladı: Yaşam Süresi Azalıyor!

Teknofest 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışması Finali Aksaray'da YapılacakSonraki Haber

Teknofest 2023 Türksat 8. Model Uydu Yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar