Aktürk, “koruyucu aile hizmetinde Türkiye’de 8. Sıradayız”  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk, “koruyucu aile hizmetinde Türkiye’de 8. Sıradayız”  
Aksaray Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelerek 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak, “İl Müdürlüğü olarak 111 kadrolu, olmak üzere toplamda 307 kişiyle hizmet veriyoruz. Amacımız güçlü aileler, mutlu bireyler, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen, buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren, sosyal riskleri önleyici sosyal yardım ve hizmet çalışmalarını yürüten, bu hizmetleri ihtiyaç sahiplerine hızlı ve kaliteli sunmak. İl Müdürlüğümüzde resmi olarak A. Kadir Üçyıldız Huzurevi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Aksaray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi; özel kuruluş olarak ise  Özel Narlıgöl Bakım Merkezi, Şehit Önder Güzel Bakım Merkezi, Aksaray Özel Bakım Merkezi; müdürlüğümüze bağlı 13 adet merkezde ve 1 adet Eskil İlçemizde olmak üzere 14 kreş ile gündüz bakım evi olarak halkımıza hizmet veriyoruz. Çocuk evlerimizde şu anda 11 evde 64 çocuk kapasitesiyle çalışmakta, fakat 2021 yılı itibariyle 66 çocuğumuza hizmet vermekteyiz ki bu kapasite üstü bir hizmet verdiğimizi göstermektedir. Kadın konuk evimizin kapasitesi 18 olmasına rağmen 2021 yılı itibariyle şu anda 169 kadın bulunmaktadır. 2021 yılı itibariyle aile ve boşanma danışmanlarımız 793 kişiye hizmet verdi. Doğum yardımlarında 2021 yılı ilk altı ay içerisinde ödeme gerçekleştirilen 2 bin 289 kişiye toplam 1 Milyon 040 bin 400 TL ödeme yapılmıştır. Koruyucu aile hizmetlerinde Türkiye genelinde bütün iller arasında 8’inciyiz” dedi.

“Şehit Yakınlarımızla Bir Aradayız”

Aksaraylı şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiklerini dile getiren Aktürk “Aksaray’ımızda toplam 186 şehidimiz var. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 168 gazimize de sağlık uzun ömürler diliyorum. Bin 888 şehit yakınımız ve gazi ziyareti gerçekleştirdik. Ziyaretlerde psiko sosyal destek, sosyal hizmet faaliyetleri, ücretsiz seyahat ve istihdam gibi konularda rehberlik ederek bilgilendirme yaptık. Bu sayı bu yıl daha da fazla olurdu ama pandemi nedeniyle bu yıl biraz da yaş bakımında ziyaretlerimizi askıya almıştık. Son 3,5 yılda Aksaray genelinde Sosyal Yardım desteği olarak 225 Milyon 519 Bin 426 TL ödeme yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Bakım Evindeki Çocuk Sayısının Azaltılması Hedefleniyor”

“Müdürlük olarak belirlediğimiz hedefler noktasında ilerliyoruz” diyen Aktürk, “Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamında 5 bin 910 aileyi ziyaret ettik. Aile eğitimi kapsamında 1500 kişiye online eğitim verdik. Kurum bakımında bulunan çocuk sayısında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15 azalma sağlamak, koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuk sayısında geçen yıla oranla yüzde 15 artış sağlamak gibi hedeflerimizi tutturma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. A. Kadir Üçyıldız Huzurevi yanında inşa edilen 50 çocuk kapasiteli Sevgi Evleri projemizi tamamlanmak üzeredir. Planladığımız üzere iki ay içerisinde hizmete açacağız” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından program soru cevap şekilde son buldu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslan GruplardaÖnceki Haber

Aslan Gruplarda

Şehit ailelerine aşure ikramıSonraki Haber

Şehit ailelerine aşure ikramı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar