Şehit ailelerine aşure ikramı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit ailelerine aşure ikramı
15 Temmuz Şehitler Pasajında bulunan dernek binasında Aşure Günü etkinliği düzenleyen Şehit Aileleri Koruma ve Dayanışma Derneği, şehit yakınları ve protokol üyelerine aşure ikram etti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş ve Şehit Aileleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak birlikte şehit yakınlarına aşure dağıttı.

Muharrem Ayı nedeniyle aşure günü düzenleyen Dernek Başkanı ve yönetimine teşekkür eden Vali Hamza Aydoğdu; “Şehit Aileleri Koruma ve Dayanışma Derneğimiz şehit ailelerimize aşure ikramında bulundu.  Hakikaten Şehit Aileleri Derneğinin samimi ve ihlas aşureye de yansımıştı. Aslında aşure bir sebep, şehit ailelerimizle birlikteyiz, başkanımızla birlikte değerli vekilimiz burada, il başkanlarımız burada. Güzel bir samimiyet ortamı oluştu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize hayırlı uzun ömrüler versin. Onlar al bayrağımızı indirmemek için, bu vatan toprağının düşman eline geçmemesi için canlarını feda eden yiğitlerimiz. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Birim amirlerimizle birlikte zaman zaman şehit ailesi yakınlarımızla bir araya geliyor ve hem hal oluyor, hasbihâl ediyoruz. Cenab-ı Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi. 

“Paylaşma Ve Kaynaşma İçin Bu Etkinlikler Gerekiyor”

Şehit Aileleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, “Muharrem ayı ile başlayan geleneksel hale getirdiğimiz aşure günümüzü pandemiden dolayı yapamıyorduk. Bu sene aşure dağıtımı yapmak nasip oldu. Tüm şehit ailelerimizi ve gazilerimizi davet ettik. Paylaşmanın, sevginin, kaynaşmanın yoğunlaşması bu tür etkinliklerden geçiyor. Katılımdan dolayı sayın Vali’mize, desteklerinden dolayı İl Özel İdare Genel Sekreteri’mize çok teşekkür ediyorum. Pandeminin ardından aşure etkinliğimiz her yıldan daha güzel oldu. Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri bu tür etkinlik vesilesiyle bir araya geliyor. Bundan sonra pandemi döneminde yapamadığımız bur tür etkinlikleri yapacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel ve İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş de kısa birer konuşma yaparak Muharrem ayının maneviyatının yaşandığı bu günlerde şehitlerin bir kez daha rahmetle anıldığını belirtti. Program protokol üyelerinin aşure gününe katılan şehit yakınlarıyla sohbet etmelerinin ardından son buldu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aktürk, “koruyucu aile hizmetinde Türkiye’de 8. Sıradayız”  Önceki Haber

Aktürk, “koruyucu aile hizmetinde Türkiy...

Akhisar aşure şenliğini gelenekselleştirmek istiyorSonraki Haber

Akhisar aşure şenliğini gelenekselleştir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar