Alanyurt Çileği Kış Sofralarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanyurt Çileği Kış Sofralarında
Aksaray’ın 2018’den beri çilek üretim bölgesi haline gelen Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Alanyurt Köyünde çilek hasadı kış mevsiminde de sürüyor. Aksaray çilek hasadının kasım ayında sürdürüldüğü nadir illerden biri olarak üretime devam ediyor.

Türkiye’nin birçok iline gönderilen, lezzeti ve büyüklüğü ile dikkat çeken Alanyurt çileği tamamen organik üretimle sofralara ulaştırılıyor. Bin 200 metre rakımda yaylada yetiştirilen çileklerin mevsime rağmen tadını ve kokusunu yitirmeden halen tüketilebilir olması ise üreticileri mutlu etti. Üretimin halen devam ettiği çilek tarlalarında kadın ve çocuklar istihdam edilirken bölgeye ekonomik katkı sağlaması nedeniyle çilek üretimine teşvik ediyor.

“Kasımda Üretim Yapan Nadir Bölgeyiz”

Kasım ayında lezzetli çilek hasadının devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Çilek üreticisi İbrahim Çimen (39 “Kasım ayında olmamıza rağmen hala çilek hasadımız devam etmektedir. Yaylada, yani bin 200 rakımda yetiştirdiğimiz çilekler Türkiye’deki organik çileklerin ilklerinde gelen bir ürün yetiştiriliyor burada. Kasım ayında olmamıza rağmen gördüğünüz gibi bahçede hala taze çileğimiz mevcut ve müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Bu serin havada bugünlerde yetiştirilen organik tadını, aroması Türkiye’de zor bulunacak denktedir.

Normalde Kasım ayında Ekim’in 20’sinden sonra Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle yüksek yerlerde bu don olayı, kıra düşme dediğimiz mevsiminin olduğu günlerdir. Yani hasadın bittiği günlerdir ama bizim burada hala çilek toplamamız devam ediyor. Yani şu an Türkiye’nin nadir yerlerinde çilek bulma şansınız var. Sıcak yerlerde daha başlamadı. Soğuk yerlerde, yüksek yerlerde çilek bitti ama bizde hala hasat devam ediyor. Aksaray’dan şu anda Ankara’ya İstanbul’a ve Adana’ya çilek gönderiyoruz” dedi. Haber: Muhammet Küçüker


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis Karar Özetleri Gazeteler Aracılığıyla Kamuoyuna DuyurulacakÖnceki Haber

Meclis Karar Özetleri Gazeteler Aracılığ...

“Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur”Sonraki Haber

“Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar