“Analiz İçin Ruh İklimlerine Girin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Analiz İçin Ruh İklimlerine Girin”
<p>Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yeni eğitim &ouml;ğretim yılı &ouml;ncesi &ouml;ğretmenler i&ccedil;in başlayan seminer d&ouml;neminde kendisi gibi &ouml;ğretmen olan meslektaşlarını ziyaret etti.</p>

Sezai Karakoç Ortaokulu, Hazım Kulak Anadolu Lisesi, Necmiye- Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Saadet Güney İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Vali Aydoğdu öğretmenlerle eğitim öğretim üzerine sohbet etti.

Kendisinin de öğretmen olduğunu ve sorunları yakından bildiğini hatırlatan ve Aksaray’ın her alanda gelişmesi için el birliği içerisinde  gayret göstereceklerini anlatan Vali Hamza Aydoğdu başta gençlerin teknoloji çağı ile birlikte iletişim stratejisinin de değiştiğini vurgulayarak gençler gibi düşünmeden onlara ve fikirlerine değer vermeden onların ruh iklimine girmeden onların analiz edilemeyeceğini ifade etti.

“Çocuklar İçin Mevkimizin Önemi Yok”

Vali Aydoğdu: “Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Çocuklar bizden büyükler biz onlardan yaşlıyız. Onları anlamadan, kavramadan onları yönlendirmemiz mümkün değil. Aksaray da öğretmenlerle birlikte bir ekip olarak bu çocuklarımızın ruh iklimine girmemiz gerekiyor. Bu çocuklar için vali olmanızın, müdür olmanızın bakan olmanızın hiçbir anlamı yok. Onların dünyasında hiçbir değer ifade etmiyor. Eğer siz onlara değer veriyorsanız, anlıyorsanız, onlar gibi konuşabiliyor onların güldüğü şeylere gülme ihtimaliniz varsa siz onların ruh dünyasına girebiliyorsunuz” dedi.

“Yön Verin Katkı Sağlayın”

Salihler şehri Aksaray’ın her alanda gelişmesi için sunulacak her türlü projeye açık olduklarını da söyleyen Vali Aydoğdu: “Sizlerden gelecek projelere açık olacağız. Bizim tek bir derdimiz var Aksaray geleceği ve çocukları… Ben burada ne yapacaksam sizinle yapacağım, siz olmadan hiçbir şey yapamayız. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Aksaray’ın gelişimine, değişimine gençlerine faydası olur dediğiniz her şeyi sizinle konuşurum. Gençlerin kullandığı dili çözemediğimiz müddetçe eğitimde başarılı olmazım mümkün değil. Bana yazın, bana gelin konuşalım.

Bütün öğretmenlerle bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bize destek olun yardımcı olun. Yön verin, katkı sağlayın yapılan işlere duyarsız kalmayın. Benim için Aksaray da hizmet eden bütün öğretmenler eşittir. Hiçbir arkadaşımız kendini öteki hissetmesin asla. Herkes Aksaray için ne yapmak istiyorsa konuşalım” ifadelerini kullandı.

Mavi Silgi İle Öğrenecekler

Eğitim de yapılan çalışmalara değinen Vali Hamza Aydoğdu Valilik bünyesinde oluşturulan ARGE ekibinin hazırladığı Kodla Aksaray projesi ile merkez de ve ilçelerde kod yazılımı ile ilgili atölyeler açılacağını söyledi. Öğrencilerin gelişen çağın şartlarına uygun şekilde yetiştirilmesi için hep beraber gayret göstereceklerini vurgulayan Vali Aydoğdu; okulların Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verdiğini öğrencilerin yeni dönemde her türlü ders materyallerine ulaşmasını sağlamak için de hazırlıkların tamamlandığını anlattı.

Vali Aydoğdu, 8 sınıf öğrencilerine verilecek şifrelerle ders içerikleri ile ilgili denemeler, sınavlar yer aldığı Mavi Silgi adıyla oluşturulan internet sitesinin kullanıma hazır hale getirildiğini bu hizmetin de öğrencilerin kullanımına sunulacağını söyledi. Haber Merkezi

 


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Türkiye Hakkına Sahip Çıkacak”Önceki Haber

“Türkiye Hakkına Sahip Çıkacak”

Aksaray Bu Düğündeydi Sonraki Haber

Aksaray Bu Düğündeydi 

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar