Anketler İyi’leri gösteriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anketler İyi’leri gösteriyor
 İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Aksaray’a gelerek İYİ Parti il Başkanı Özhan Türemiş ve il yönetimini ziyaret etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İnan “Türkiye de seçimleri daha da uzaklaştırmak için Türkiye’de bir kargaşa ortamı isteyeceklerdir. Çünkü artık neresinden bakarsanız bakın Erdoğan’ın bir daha cumhurbaşkanı seçilme şansı kalmadı” dedi.

“Tekrar seçilme şansı kalmadı”

Aksaray Ziyaretinde teşkilata ve gazetecilere konuşan İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan “Anketler yüzde 45’i bulmuyor. Artık İYİ Parti’nin iktidarı görünüyor. Metropol Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencer’in bir ifadesi var İYİ Pati ana muhalefet olur hatta iktidar olabilir şeklinde, bu çok önemli tespit. Şu an da Türkiye’de siyasette atılan her hareket bize yarıyor. Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu ciddi çalışmalara da yerelde çok ciddi destek vermeliyiz” dedi.

“Uzatmaları Oynuyorlar”

“Bu destekle biz yüzde 20 bandını aştığımız zaman artık İYİ Parti’yi kimse tutamaz” diyen İnan “Muhalefeti bir araya topladığımız zaman Tayyip Erdoğan uzatmaları oynuyor. Biz bugünkü cumhurbaşkanlığı sisteminin cumhurbaşkanının da dediği gibi Türkiye’yi uçurmadığını, kaçırmadığını, yükseltmediğini tam tersi her geçen günde kötüye götürdüğünü hep beraber görüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da isim anneliğini yaptığı iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemin hayata geçirilmesi, önceliğimiz bu. Buna inanan siyasi partileri de aynı çatı altına toplama gayretimiz var. Sayın Kılıçdaroğlu  bu konuda aynı fikirde Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi aynı fikirde. Dolayısıyla bizim ana hedefimiz önce devleti onaralım, düzeltelim. Ortada devlet diye bir şey kalmadı. Devleti yeniden yerli yerinde oturtup bundan sonraki siyasi mücadelemizi rekabet içerisinde sürdüreceğiz. Yapılan anketlerde ilk genel başkanımız bu fikri ortaya attığında yüzde 51 oranında parlamenter sisteme dönelim denilirken şimdi bütün anketlerde bu sistem çok kötüdür parlamenter sisteme dönülsün diyenlerin oranı yüzde 70’e vardı. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın milletin geneli itibariyle ciddi bir biçimde destek bulduğu kanaatindeyim. Türkiye’nin önceliği hem içeriye hem de dışarıya güven verebilecek bir devlet yapısın olması” şeklinde konuştu.

“Başkansız Belde Kalmayacak”

İYİ Parti’nin üye sayısının artmasına yönelik çalışmaların süreceğini de belirten İnan “Sayın Genel Başkanımız ile Teşkilat Başkanımız Koray Aydın Bey bu konuda çok titiz bir şekilde bu konu üstünde duruyorlar. Teşkilatların gücü üye sayısıyla orantılı ve hızlı bir biçimde artacak. Kaç üyemizin olduğunu bileceğiz ve belli bir rakam vereceğiz. Diyeceğiz ki şu tarihe kadar şu kadar üye istiyoruz. Özhan Başkan da bunu ilçe başkanlarına söyleyecek ve üye sayımızı yükselteceğiz. Belde başkanlarımız olacak. Başkansız belde olmayacak. Aksaray merkezdeki 48 mahallenin 48 temsilcisi olacak” açıklamasında bulundu.

“Ay Sonunda Milletvekillerimizi Ağırlayacağız”

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş ise Teşkilat Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi olan Mümin İnan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek “Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın İnan ile istişarelerde bulunduk. Bundan sonraki çalışmalarımız ile ilgili planlamalarımızı yaptık. Üye artırımı ile ilgili sahadaki çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantılarımız sürekli hale getirilecek, ayda bir bu görüşmeler gerçekleşecek ve birlikte değerlendirme toplantısı yapacağız. Önümüzdeki hafta sahaya çıkarak üyelik çalışmalarımıza hızla başlıyoruz. Üyelik çalışmalarımız sürerken ay sonunda milletvekillerimizi Aksaray’da ağırlayacağız. Birlikte ilçe ve beldelerimize ziyaretlerde bulunacağız. Teşkilat Başkan Yardımcımız ve GİK Üyemiz Sayın Mümin İnan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Haber: Gamzenur Eryılmaz

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağız”Önceki Haber

“Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilm...

Transfer komitesi arayışını sürdürüyorSonraki Haber

Transfer komitesi arayışını sürdürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar