“Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağız”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve il yönetimi, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı makamında ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde meydana gelen doğal afet ve yağan dolu yüzünden zarar gören çiftçiler konusunda bilgi aldı.

Yaklaşık 300 milyon liralık zarar olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak “Siyasetçilerinin ziyaret değil etmesini değil çözüm getirmesini bekliyoruz” dedi. Genelde siyasetçilerin bu tür afetlerden sonra ziyaretlerde bulunduğunu belirten Koçak “Çiftçinin durumu zaten perişan, bir de afet vurmuş. Gidiyoruz adamı tarlasında ziyaret ediyoruz. Adam düşünüyor kara kara. Bu ziyaretlerin çiftçimize tabii ki moral motivasyon olarak faydası olabilir ama biz daha net çözümler bekliyoruz” diye konuştu.

“İnanıyorum Ki CHP Sorunu Meclise Taşıyacak”

“Geçmiş olduğumuz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın TRT’de canlı yayında çiftçiye bir müjde olur mu diye dört gözle bekledik ama beklediğimiz haber çıkmadı. Önümüzdeki günlerde meclisten gelecek bir habere hepimiz kitlendik” diyen Emin Koçak “Cumhuriyet Halk Partisi’nin çiftçimizin yaşadığı afetten dolayı yanlarında olmaları ve bir ziyaret etmeleri mutluluk vericidir. Ben inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi de yaşanan afetteki sorunu meclis gündemine taşıyarak çiftçimizin yaşadığı afete dikkat çekecektir” ifadelerini kullandı.  Tarım Kredi kooperatiflerinin tefeciden daha fazla tefeci olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak “Çiftçimiz borçlu. Yem fiyatları, girdiler hepinizin malumu. Üstüne bir de doğal afet. Tarım Kredi Kooperatifleri maalesef ezilen çiftçinin üstündeki yükü daha çok ağırlaştırıyor” şeklinde konuştu.

“Soframızdaki Ekmeğe Sahip Çıkalım”

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Doğal afetin olduğu andan itibaren çiftçimizin yanında olan başkamıza ve ziraat odası çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. “Tarımın ne demek olduğunu öncelikle çok iyi anlamamız gerekiyor diyen Ertürk “Hangi işi yaparsak yapalım soframızdaki ekmeğe sahip çıkalım. Başkanımızın verdiği rakamlara göre 500-600 dekar civarında kuraklık büyük sıkıntı. Doğal afet Allah tarafından gelen bir olay. Bizlere düşen ne olacak çiftçimizin yaralarını sarmak olacak. Ama bu doğal afetten önce bu pahalılık ve faiz çiftçimizin belini bükmüş durumdaydı. Bu tür konuları siyasi malzeme yapmadan el birliği ile çözüm üretmeliyiz ve çözmeliyiz. Doğal afetten zarar gören çiftçilerimize dekar başı 200 TL yapılacak olan ödeme ile çiftçimizler yeni döneme hazırlık yapacak. İlimizde Doğal afettin meydana geldiği andan itibaren sayın genel başkanımızla ve genel merkezdeki ziraat mühendis vekillerimizle görüşüp konuyu ilettik ve incelemede bulunmak üzere bir heyet ilimize gelecek ve tespitlerini yapıp gündeme taşıyacak.  ÇKS belgesi olan çiftçilerimizin TARSİM sigortasının yapılması konusunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak önemsiyor ve destekliyoruz bu da inşallah bizim iktidarımızı döneminde nasip olacak” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gerçeği aratmayan tatbikat nefesleri kestiÖnceki Haber

Gerçeği aratmayan tatbikat nefesleri kes...

Anketler İyi’leri gösteriyorSonraki Haber

Anketler İyi’leri gösteriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar