'Asırlık Çınarı' PTT 181 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Asırlık Çınarı' PTT 181 Yaşında
Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) 181’nci kuruluş yıl dönümü Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Para çekmek için PTT Merkez Şubesine gelerek PTT'nin kuruluş yıldönümü ile aynı rakamları taşıyan 181 numaralı gişe numarasını alan 37 yaşındaki Suzan Ünal’a PTT Baş Müdürü Ali İrfan Gönül tarafından Milli Mücadelenin 100. yılı anısına basılan anma pulu serisi olan bir albüm hediye edildi.

Posta Nezareti olarak 23 Ekim 1840'ta kurulan PTT AŞ, 181'nci yıl dönümünde kargodan postaya, filateliden bankacılık ve e-ticarete kadar geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdürüyor. "Posta Nezareti" olarak 23 Ekim 1840'ta kurulduğunu hatırlatan Gönül, PTT’nin Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu söyledi. Ülkenin her köşesinde faaliyet gösteren PTT AŞ'nin, zamanın önemli teknolojilerini de Türkiye'ye getirdiğini ifade eden Gönül, şirketin tıpkı dün olduğu gibi bugün de halkın destekçisi konumunda bulunduğunu, güven esaslı hizmet anlayışıyla memleketin geleceği için canla başla çalıştığını belirtti.

"Pandemide PTT Çalışanları Vefa Örneği Sergiledi"

PTT AŞ personelinin yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını vurgulayan PTT Baş Müdürü Ali İrfan Gönül, bu süreçte büyük bir vefa örneği sergilendiğini ifade etti. Gönül salgın döneminde dünyadaki tüm posta teşkilatlarının iş yükünün arttığına dikkati çekerek "Posta teşkilatlarının olmazsa olmaz kurumlar olarak faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiği, bir kez daha kanıtlandı. PTT ailemiz de bu süreçte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında şüphesiz büyük destek oldu" diye konuştu.

“PTT Teşkilatına Teşekkür Ediyorum”

Suzan Ünal (37) ise; “Para çekmek için PTT merkez şubesine geldim. Bugün PTT’nin 181.’nci kuruluş yıldönümüyle aynı rakamları taşıyan 181 numaralı gişe sırası bana geldi ve günün müşterisi oldum. Bu anlamlı hediye için başta PTT Başmüdürü’müze, Merkez Müdürü’müze ve PTT Teşkilatı’na teşekkür ediyor, günlerini kutluyorum” dedi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de 4 Özel Çocuktan Biri Batuhan BekleviçÖnceki Haber

Türkiye’de 4 Özel Çocuktan Biri Batuhan...

Hırsızlara Şafak Operasyonu! 11 Kişi TutuklandıSonraki Haber

Hırsızlara Şafak Operasyonu! 11 Kişi Tut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar