ASÜ'nün Yeni Akademik Döneminde İlk Ders, Aile

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ'nün Yeni Akademik Döneminde İlk Ders, Aile
Aksaray Üniversitesi ilk dersine başladı. Dersin ana teması aile olurken, eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu kürsüde konuştu. Ailenin çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, Batı'nın Türkler üzerinde aileyi yıkmak ve gençliği yanlış yönlendirmek, nüfusu azaltmak gibi oyunlar oynamaya çalıştığını ifade etti.

 Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) 2023-2024 Akademik Yılı, “Nüfus ve Ailenin Ehemmiyeti” konulu açılış dersi ile başladı. İlk dersi, 60’ıncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61, 62, 63, 64 ve 65’inci Hükümetler Orman ve Su İşleri Bakanı; 25’inci Dönem İzmir, 23, 24, 26 ve 27’nci dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu verdi.

“Memleketime ve Ülkeme Hizmet Etmenin Mutluluğunu Yaşıyorum”

ASÜ Konferans Salonu’ndaki törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Aydemir başta olmak üzere, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Programın açılışında açıklamalarda bulunan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü kutladı ve sonrasında öğrenci eksenlil tasarlanan projeleri paylaştı.

"Tempoyu Arttırdık, Teknoparkın Mimari Projesi Onay Aşamasında"

Teknopark projesinin üzerine eğildiklerini söyleyen Arıbaş, "Göreve geldiğimizde Teknoparkın mimari projesi hazır değildi. Biz, projeyi hazırladık. Şu anda onay sürecini bekliyoruz. Onayın ardından inşaat başlayacak. Zaman kaybetmemek için 16 konteynerden oluşan bir site oluşturduk ve alanın altyapısını hazırlamaya başladık" dedi. Öte yandan Diş Hekimliği Fakültesi Kliğini üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Arıbaş, yakında bunun müjdesini vereceklerini de belirtti.

"Öğrencilerimizi İşin Mutfağına Alacağız"

Arıbaş, öğrenci odaklı çalıştıklarını belirterek, "Öğrenciler bizim evlatlarımız. Onların bilimsel projelerde etkin biçimde yer almasını önemli buluyoruz. TÜBİTAK projeleri başta olmak üzere, benzeri bilimsel faaliyetlerin merkezinde öğrencilerimiz olacak. Böylece gençlerimiz, ‘Bilimsel proje fikri nasıl oluşur?’ ‘Süreç nasıl ilerler?’ ‘Proje nasıl sunulur?’ gibi konularda tecrübe sahibi olacaklar. Tabiri caizse biz öğrencilerimizi işin mutfağına alacağız. Çünkü onlar bizim için sadece derslere girip çıkan gençler değil, onlar bizim umudumuz" ifadelerini kullandı. ASÜ'de planlamalara devam ettiklerini söyleyen Rektör Arıbaş, öğrenci topluluklarına daha fazla bütçe ayırdıklarını da vurguladı.

"Bilgiyi Erdem, Ahlak, Vefa ve Özgüven Duygularıyla Süslemeliyiz"

Arıbaş'ın açıklamaları sonrasında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da değerlendirmelerde bulunarak, "Diplomalar çok önemli ancak hiçbir diploma kişilik, karakter ve şahsiyet demek değildir. Bilgiyi erdem, ahlak, vefa ve özgüven duygularıyla süslemeliyiz. Bu manada ASÜ’de çalışmalar yapan Rektörümüzü ve ekibini kutluyorum" dedi.

Daha sonra eski Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu kürsüye gelerek, "Nüfus ve Ailenin Ehemmiyeti" konulu sunum yaptı. Aksaraylıların hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Eroğlu, ASÜ'de okumanın ayrıcalık olduğunu, Rektör Arıbaş'ın çalışmalarını beğendiğini söyledi.

"Evliliklerin Teşviki İçin Devlet Kurumlarının Çalışmalar Yapması Gerekiyor"

Ailenin çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, Batı'nın Türkler üzerinde aileyi yıkmak ve gençliği yanlış yönlendirmek, nüfusu azaltmak gibi oyunlar oynamaya çalıştığını ifade etti. Evlenme yaşının arttığını belirten Eroğlu, "Evliliklerin teşviki için devlet kurumlarının çalışmalar yapması gerekiyor. Çünkü güçlü devletin temel unsurlarından birisi nüfustur. Nüfusun büyüklüğü devletin gücünü de gösterir” dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini GiydiÖnceki Haber

Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlükleri...

Aksaray Şehitlik Müzesi AçılıyorSonraki Haber

Aksaray Şehitlik Müzesi Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar