ATSO Başkanı Göktaş: “4,5 Yılda Bir Günümüzü Boş Geçirmedik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Başkanı Göktaş: “4,5 Yılda Bir Günümüzü Boş Geçirmedik”
Ticaret ve sanayi odası üyelerimiz Odamızın önceki  ve şimdiki haline bakıp en güzel değerlendirmeyi yapacaklardır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin seçim süreci tüm Türkiye genelinde belirlenmesinin ardından Aksaray’da da  19 Kasım tarihinde seçime gidecek olan  Ticaret ve Sanayi Odası’nda hazırlıklar başladı.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, seçim süreci ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili her hafta Perşembe günü sosyal medya ağlarında canlı olarak yayınlanan Moderatörlüğünü gazeteci Dilek Eyüboğlu’nın yaptığı söz konusu Aksaray programında gazeteciler Hikmet Recep Turan, Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay’ın sorularını yanıtlayan ATSO başkanı Cüneyt Göktaş geride bıraktığı 4,5 yılı değerlendirirken seçimler ve süreçle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

 “Oda aidatı ödemeyi teklif ederek oy devşirmek gayri ahlaki bir davranıştır”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyelerinin yönetim kurulundan farklı alanda çalıştığını vurgulayan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş meclis toplantılarına da arka arkaya 3 defa katılım sağlamayanların üyeliklerinin düşürüldüğünü belirtti. Seçim tarihleri konusunda da bilgiler veren Göktaş, seçim süreci ile başlayan başkanlık çekişmesinin etik olmayan hareketlere dönüştüğünü de ifade etti. ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş seçim süreci ile ilgili verdiği bilgilerde; “TOBB ülke genelinde yeni dönem için seçim tarihlerini belirledi. Bizde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak 19 Kasım tarihini belirledik. Bu tarihte Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızda seçimimizi gerçekleştireceğiz. İkinci tur seçimleri de 24 Kasım’da yapılacak. Bunun yanı sıra son zamanlar seçim takvimine bağlı olarak bazı arkadaşlarımızın oda üyelerimize ait olan aidat ödemelerini yaparak oy talebinde bulunduğunu duyuyoruz. Bunu hiçbir anlamda etik bir hareket değil. Bu tarz davranışlar hem kişisel hem de kurumsal anlamdaki kimliği zedeliyor” dedi.

4.5 Yılda boşa geçen bir günüz olmadı

ATSO’nun yönetiminde bulunduğu süre boyunca yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş 4 buçuk yılı dolu dolu geçirdiklerini söyledi. Göktaş açıklamasının devamında; “2018’de göreve geldiğimizde 4 bin 500 civarında üyemiz vardı. Şu anda 5 bin 500 üyemiz oldu. Üye açısından olumlu gelişmeler yaşarken icraatlar açısından da 4 buçuk yılı dolu dolu geçirdik. Göreve gelince ilk olarak stratejik bir plan belirlendik. Planımıza uygun olarak görev süremizi dolu geçirdik. Odamızı gerek üyemiz bakımından gerek birimlerimiz bakımından zenginleşti. Nerdeyse Türkiye’deki sayılı odaların arasına girdik. Dış Ticaret Destek Ofisi kurduk. Üye memnuniyet odası kurduk farklı yurt dışından olan adamız ile birlikte. Komite birimi, hukuk birimi, tahkim ve arabuluculuk başta olmak birimler kurduk ve istihdama da destek veriyoruz. Toplantı salonları kazandırdık. Hem otopark yaparak hem de enerji üretimi açısından GES sistemi kurduk. Elektrikli otomobilimize de katkı sağlayacak GES istasyonunu kurduk. 3 İlçemize organize sanayi kazandırdık” diye konuştu.

Meclis üyesi seçilenlerin temsil ettikleri meslek grupları için çalışması gerekir

 ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş meclis üyeliğine girme yarışının anlamsız olduğunu belirterek üyelikten düşme durumlarının olduğunu hatırlattı. Göktaş, odadaki asıl faaliyetleri yönetim kurulunun yaptığını söyleyerek; “Meclis üyelerinde kırgın küskün durumlarından ziyade toplantılara katılım sağlamayan arkadaşlarımız var. Meclis üyeleri arka arkaya 3 toplantıya katılım sağlamadığı zaman tutanak tutulma durumu oluyor. Bu da meclis başkanının görevi oluyor. Meclis üyeliğinde düşen ve istifa eden arkadaşlarımız oluyor. Bunların yerine de yedekler geliyor. Örneğin geçtiğimiz hafta yönetimimizde bir değişikliğimiz oldu. Komitemizde de değişiklik oldu. Bir arkadaşımız şahıs işletmesinden şirkete dönmüş. Bu durumda önümüzdeki seçimlere katılamayacağı gibi buradaki hakkı da kaybetmiş oluyor. Bu arkadaşımız hem yönetim kurulundan hem de meclisten düştü. Hal böyle olunca yönetimde yedek kimse onun yerine geçiyor. Meclis üyesi sayısı toplantısında değişiyor. Esas icraatlarımız yönetim kurulunda yapılıyor. Yönetimde de 9 kişi bulunuyor. Meclis toplantımızın işleyişi farklı, ayda bir kere yapılıyor. Meclis toplantılarına arka arkaya katılım sağlamayıp üyeliği düşürülen de mutlaka olmuştur” dedi. Haber: Harun ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ertürk Krizin Fotoğrafını ÇektiÖnceki Haber

Ertürk Krizin Fotoğrafını Çekti

Aylin Nazlıaka: Aksaray Kaderine Terk Edilmiş Bir Kent Konumunda. Biz Bunu Kabul EtmiyoruzSonraki Haber

Aylin Nazlıaka: Aksaray Kaderine Terk Ed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar