ATSO Seçiminde Sonuçlar Kıl Payı Çıktı, Son Sözü Mahkeme Söyleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri büyük bir heyecana sahne oldu. Sürpriz sonuçların ortaya çıktığı seçimin kesinleşmemiş sonuçlarına göre kırmızı ve mavi liste dörder, turuncu liste ise bir meslek grubunu kazandı. 1’inci meslek komitesinin seçimi ise yapılan itirazın ardından iptal edildi. Bu grubun seçim sonuçlarına dair son sözü mahkeme söyleyecek.  

 1’inci Meslek Grubunun Seçimi İptal Edildi, Denklem Değişti

10 meslek grubunda oy kullanılan ATSO seçimlerinde 2, 4, 6 ve 8’inci meslek gruplarını kırmızı listenin adayları kazanırken, 5, 7, 9 ve 10’uncu meslek gruplarını ise mavi listenin adayları kazandı. 3’üncü grubun kazananları ise turuncu liste adayları oldu. 1’inci meslek grubunun seçimleri ise iptal edildi. Bu meslek grubunda yapılan seçimlerin ardından kırmızı ve mavi listenin oyları birbirine çok yakın çıktı. Mavi listenin adayı olan Fatih Batı oy sayımına, mükerrer pusula gerekçesi ile itiraz etti. İtiraz, Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Son sözü mahkeme söyleyecek.

Maviler Kazanırsa Fatih Batı’nın Başkanlık Şansı Sürecek

Bu sonuçlara göre kırmızı listenin başkan adayı Ahmet Koçaş kendi grubundan çıkmayı başardı. Mavi listenin başkan adayı olan Fatih Batı’nın kendi grubundan çıkıp çıkamadığı ise mahkemenin 1’inci meslek grubu seçimlerine dair vereceği kararın ardından belli olacak. Şayet mahkeme, ilgili grupta seçimi mavi listenin kazandığını belirtirse Fatih Batı da kendi grubundan çıkmış olacak ve ATSO Başkanlığı şansını sürdürecek. Öte yandan beyaz listenin başkan adayı ve mevcut ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş kendi grubundan çıkmayı başaramadı. Böylece Göktaş’ın yeni dönemde başkanlık şansı kalmadı.

ATSO seçimlerini ilk ayağının tamamlanmasının ardından gözler iki tura çevrildi. İkinci tur seçimleri beş gün sonra yapılacak. Bu seçimlerde, meslek komitelerine seçilen 30 isim ATSO Meclisini, Yönetim Kurulu Üyelerini ve Başkanı belirleyecek. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
ATSO Seçimi Öncesi Ak Parti Heyeti Batı’yı Ziyaret EttiÖnceki Haber

ATSO Seçimi Öncesi Ak Parti Heyeti Batı’...

Durdurulan Araçtan Yaklaşık 10 Milyon Adet Boş Makaron ÇıktıSonraki Haber

Durdurulan Araçtan Yaklaşık 10 Milyon Ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar